SEZONA ZAMAHA

Poljska turistička elita stigla u Split: Prvi dojmovi i očekivanja pri dolasku u grad


Turistička sezona u Splitu dobiva značajan poticaj dolaskom 180 predstavnika turističke branše iz Poljske, koji su stigli prvom letom iz Varšave. Ovaj skup obuhvaća novinare, turoperatore i agente koji su odlučili provesti dva dana u Splitu kako bi bolje upoznali grad i regiju te svoje dojmove prenijeli u svoju domovinu, prenosi net.hr.

Razgovori s poljskim gostima otkrivaju raznolike očekivanja i entuzijazam zbog posjete. Agnieszka, iako je prvi put u Splitu, već je treći put posjetila Hrvatsku te s nestrpljenjem očekuje doživljaj lokalne kuhinje, sunčane dane i susrete s gostoljubivim domaćinima. Sandra također dijeli uzbuđenje zbog prilike da istraži grad i regiju te se nada dobru provodu i gastronomskim užicima.

Važno je napomenuti da se Poljska ističe kao jedno od ključnih tržišta za turizam u Hrvatskoj, potičući tu činjenicu i dobra zračna povezanost. Prošle godine je preko milijun Poljaka posjetilo Hrvatsku, ostvarujući čak 6,7 milijuna noćenja, što je nadmašilo rekordnu 2019. godinu. Očekuje se da će ova godina donijeti još veći broj posjetitelja.

U Poljskoj je Hrvatska top destinacija za naše turiste. Prošle je godine više od milijun Poljaka došlo u Hrvatsku i premašilo rekordnu 2019. godinu. Ove godine očekujemo čak i veću brojku – rekao je predsjednik Uprave poljske aviokompanije Michael Fijol.

Poljski turisti ističu svoju naklonost prema Dalmaciji, posebno cijeneći osim sunca i mora, i bogatstvo prirodnih ljepota poput nacionalnih parkova i parkova prirode. Aktivni odmor u prirodi predstavlja važan motiv njihovih putovanja. Stoga, možemo zaključiti da uz dolazak aviona u splitsku zračnu luku, turistička sezona dobiva na zamahu, a grad se priprema dočekati brojne goste i ponuditi im nezaboravno iskustvo u ovom prekrasnom dijelu Hrvatske.

POSLJEDNJE DODANO: