DOVRŠENO ISTRAŽIVANJE GRAFITA

Policijska istraga razotkrila autora uvredljivih grafita u Splitu

Policijski službenici Prve policijske postaje Split su jučer dovršili kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom iz Sinja, za kojeg se sumnja da je u tri odvojena incidenta tijekom noći, ispisivao grafite na zidu na adresi Obala kneza Branimira. Prema policijskom izvješću, ovi incidenti dogodili su se 20. siječnja, 27. veljače i 12. ožujka ove godine.

Osumnjičeni je koristio crni sprej kako bi ispisao grafite različitog sadržaja na spomenutom zidu. Nakon provedenog istraživanja, policija je utvrdila osnovanu sumnju da je 24-godišnjak počinio tri kaznena djela oštećenja tuđe stvari.

Podsjećamo, sami grafiti su bili usmjereni na vrijeđanje gradonačelnika Ivica Puljka, njegovog zamjenika Bojana Ivoševića te političkih stranaka Centar i Most, te su postali gotovo svakodnevica uoči parlamentarnih izbora duž Marmontove ulice i Zapadne obale, nedaleko od gradske uprave.

Očekuje se da će policija podnijeti opće izvješće kao nadopunu kaznene prijave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu protiv osumnjičenika.

POSLJEDNJE DODANO: