ODLUČNA REAKCIJA POLICIJE

Policija zaplijenila 205 komada pirotehnike na Poljudu

Nakon završetka utakmice između Hajduka i Dinama na stadionu Poljud, koja je rezultatom 0:1 završena u korist gostiju, policija je izvijestila o svojim akcijama putem društvenih mreža.

Prije početka utakmice, policija je privela 13 domaćih i 10 gostujućih navijača. Na stadionu je bilo prisutno oko 32 tisuće posjetitelja, od kojih je 1500 bilo gostujućih. Nakon završetka susreta, koji je završen rezultatom 0:1 u korist gostujuće momčadi, policija je dodatno privela 36 navijača zbog kršenja zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i narušavanju javnog reda i mira.

Također, pronađeno je ukupno 205 komada pirotehnike, od kojih je 179 pronađeno u blizini stadiona. Ovo otkriće sugerira ozbiljne prekršaje sigurnosnih propisa tijekom događaja.

Unatoč izoliranim incidentima, organizatori su uspješno održali sigurnost tijekom događaja, a policijska akcija pridonijela je smanjenju potencijalnih rizika. Ova situacija podsjeća na važnost suradnje između sportskih organizacija i policijskih snaga kako bi se osigurao miran i siguran tijek sportskih događaja.

POSLJEDNJE DODANO: