PROMETNE REGULACIJE

Policija uputila niz upozorenja povodom održavanja Splitskog maratona 2024

Splitsko-dalmatinska policija izdala je niz upozorenja i smjernica kako bi osigurala sigurnost i funkcionalnost prometa tijekom nadolazećeg Splitskog maratona 2024, koji će se održati u subotu, 24. veljače, i nedjelju, 25. veljače.

Ovaj poznati sportski događaj organizira Sportska udruga “Split maraton”, obuhvaćajući područje Splita i dijelom Solina (Vranjic). Uzbuđenje oko maratona privući će mnoge sudionike i posjetitelje, stvarajući pritom potrebu za detaljnim planiranjem i koordinacijom sigurnosnih mjera.

Kao ključna informacija, sve trke počinju s istog mjesta na splitskoj rivi, Obala Hrvatskog narodnog preporoda, s rasporedom koji obuhvaća različite trke, uključujući “Dječji milje”, utrku na 5 km, utrku na 10 km, maraton i polumaraton.

S obzirom na to da će se trke odvijati na javnim cestama, policija je naglasila da će biti privremeno zaustavljen promet duž trasa natjecanja. Dionice koje budu zatvorene bit će puštene u promet tek nakon što svi natjecatelji prođu, uz nadzor prometnih službenika. Stoga, pozivajući se na sigurnost svih sudionika i građana, policija moli za poštivanje privremenih prometnih ograničenja i uputa organizatora.

Kako bi se osiguralo glatko odvijanje događaja, policija će usko surađivati s organizatorima kako bi pravovremeno prilagodili regulaciju prometa sukladno potrebama maratona. Građane se također poziva da pažljivo prate upute i zapovijedi policijskih službenika na terenu.

Sigurnost sudionika i svih građana uvijek je prioritet, stoga se policija i organizatori zajednički trude osigurati da održavanje Splitskog maratona protekne bez ikakvih neugodnosti ili opasnosti.

Za dodatne informacije i upite, građani se mogu obratiti Sportskoj udruzi “Split maraton” ili splitsko-dalmatinskoj policiji.

POSLJEDNJE DODANO: