AFERA TRI D

Policija pretražuje sjedište PPD-a po nalogu USKOK-a u slučaju Škugor

U sklopu kontinuirane istrage afere Tri D Rada, policija je u četvrtak započela pretragu sjedišta Prvog plinarskog društva (PPD) u Vukovaru, po nalogu Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK). Prema neovršnim informacijama, ovaj korak je dio šire istrage koja uključuje dokumentaciju iz afere Tri D Rada, a koja implicira bivšeg direktora Ine, Damira Škugora, te njegovu majku Radu Škugor, vlasnicu tvrtke Tri D Rada. Također se istražuje uloga Damira Spudića, jednog od direktora u grupaciji PPD-a, prenosi Jutarnji list.

Do ovog trenutka, nema informacija o uhićenjima u PPD-u, ali istražitelji izuzimaju dokumentaciju kako bi rasvijetlili sve aspekte ove afere. Na pitanje o pretrazi i statusu Pavla Vujnovca, iz PPD-a su istaknuli njihovu suradnju sa svim relevantnim institucijama te istaknuli interes Društva da otklone sve insinuacije koje kruže u javnosti.

Slučaj Tri D Rada obuhvaća neobičnu transakciju koja je uključila tvrtku Rade Škugor, koja se prvotno bavila prodajom pribora za šivanje, a zatim registrirala za različite djelatnosti uključujući trgovinu plinom. Transakcija u kojoj je tvrtka Tri D Rada ostvarila značajnu dobit od 23,74 milijuna kuna izazvala je sumnju, posebice zbog veza s Pavlom Vujnovcem.

Ova situacija postavlja niz pitanja u vezi s poslovnim praksama i mogućim sukobima interesa. Istraga je u tijeku, a javnost očekuje daljnje informacije koje bi rasvijetlile sve aspekte ove kompleksne afere.

POSLJEDNJE DODANO: