PUŠTEN NA SLOBODU

Policija odbija potvrditi je li manijak iz Splita sin policajca: “Ne možemo reći”

Pomahnitalog muškarca (37) koji je u subotu na splitskoj Sirobuji napao djevojku i dvojicu mladića te se više puta autom zabio u njihov auto policija je pustila na slobodu.

Unatoč brutalnosti i upornosti u napadu na troje mladih, policija muškarca nije predala u pritvor, nego ga je ostavila na slobodi nakon što je izašao iz bolnice u kojoj je bio jer je u noći napada, kako je navela policija, bio u rastrojenom stanju.

Index piše su im čitatelji javili da se navodno radi o sinu policajca. Tu informaciju su pokušali provjeriti u PU splitsko-dalmatinskoj. Nakon nekoliko sati su dobili odgovor u kojem stoji da ne mogu odgovoriti na to pitanje.

U odnosu na Vaš dodatni upit možemo Vas izvijestiti kako smo Vas u ranijem odgovoru izvijestili o svim bitnim činjenicama te više informacija nismo u mogućnosti dati – napisali su iz policije za Index.

Policija je u ranijem odgovoru na upit, koji sad spominje, rekla da puštanje napadača na slobodu ne utječe na donošenje odluke o njegovoj kaznenoj odgovornosti ni na daljnji tijek kaznenog postupka.

Tada su najavili i “detaljnu analizu cjelokupnog postupanja i utvrđivanje svih činjenica koje su utjecale na donošenje ovakve odluke”.

POSLJEDNJE DODANO: