VELIKA TRAGEDIJA

Policija objavila detalje stravične prometne nesreće na autocesti A1

Jučer oko 13:15 sati došlo do teške prometne nesreće na autocesti A1. Nesreća se dogodila na izlazu iz tunela Sveti Rok u smjeru juga, odnosno između tunela Sveti Rok i tunela Ledenik. Kako je objavila policija, u nesreći je poginulo dvoje ljudi. Na mjesto događaja su odmah upućene sve žurne službe. Očevidac nesreće javio nam je da je vidio kako je dvoje ljudi ležalo na cesti nakon nesreće.

-Čuo sam prasak, bilo je jako glasno. Ja sam bio u autobusu koji je vozio iza i pošto nije mogao proći, morali smo stati. U šoku sam, sve se odvilo u sekundi, rekao je za Index očevidac. 

Policija je jutros objavila detalje nesreće.

-Prema rezultatima očevida i dosada prikupljenim saznanjima, sumnja se kako se prometna nesreća dogodila 26. veljače oko 13.10 sati na 228. kilometru autoceste A1, tako što je vozač automobila splitskih registarskih oznaka, uslijed nepropisnog kretanja vozilom kolničkom trakom iz smjera sjevera u smjeru juga, sišao van kolnika na makadamsku površinu koja se nalazi između dva kolnička traka, nakon čega se nekontrolirano vraća na kolnik i u zanošenju vozilom izlijeće van kolnika te udara sa prednjim dijelom u kamene stijene gdje se odbija te se nastavlja višestruko nekontrolirano rotirati.

Prilikom rotiranja vozila, na kolnik ceste su ispali vozač i putnik, 37-godišnji hrvatski državljanin i 28-godišnji državljanin Crne Gore, koji nisu koristili sigurnosni pojas.

Od zadobivenih ozljeda, vozač i putnik su smrtno stradali na mjestu događaja.

Policijski službenici u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom u Zadru, nastavljaju s daljnjim prikupljanjem i utvrđivanjem svih činjenica i okolnosti ovog događaja, stoji u priopćenju policije.

POSLJEDNJE DODANO: