VOZAČI, OPREZ!

Policija najavila pojačanu kontrolu prometa na širem splitskom području

Za vikend policijski službenici najavljuju intenzivnu kontrolu prometa na širem splitskom području. Pozivaju se na oprez svi sudionici u prometu kako neodgovornim ponašanjem ne bi doveli u opasnost vlastiti ili tuđi život.

U cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica kao i povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama provodit će se posebno pojačane aktivnosti nadzora cestovnog prometa na području Splita, Solina i Kaštela i to u noći 9/10. ožujka 2024. (subota/nedjelja) od 23 sata do 6 sati ujutro.

Aktivnosti policije bit će usmjerene na sankcioniranje najtežih prekršaja kao što su vožnja pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina, nekorištenje sigurnosnog pojasa i korištenje mobitela za vrijeme vožnje. Ovo su prometni prekršaji koji najčešće dovode i do najtežih posljedica u prometnim nesrećama. Aktivnosti će se također usmjeriti i na ponavljače teških prekršaja u prometu tzv. “recidivista“.

Pozivamo sve sudionike u prometu da poštuju prometna pravila, da ne konzumiraju alkoholna pića prije i za vrijeme vožnje, te da prilagode brzinu svojih vozila uvjetima i stanju na cestama, kako bi tako utjecali na povećanje vlastite sigurnosti, ali i sigurnosti svih sudionika u prometu, navodi se u priopćenju iz PUSD.

POSLJEDNJE DODANO: