AKCIJA ROADPOL

Policija je tijekom jednog tjedna oduzela 505 vozačkih dozvola na području Hrvatske

Policija je u akciji ROADPOL, koja je trajala tjedan dana, oduzela čak 505 vozačkih dozvola diljem Hrvatske. Kako je danas priopćio MUP; operativna akcija na alkohol i droge na temelju ROADPOL-ovog Plana aktivnosti za 2023. godinu provedena je 17.-23. lipnja 2024.. u svim zemljama članicama ROADPOL-a, odnosno Europske mreže prometne policije.

U okviru tjedne akcije na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj proveden je i pojačani 24-satni nadzor alkohola i droga u cestovnom prometu. Riječ je o koordiniranim aktivnostima koje se provode u sklopu akcije ROADPOL-a u svim državama članicama.

Naime, konzumiranje alkohola ili droga ili njihova kombinacija, a potom upravljanje vozilom, među glavnim su čimbenicima koji utječu na smanjenje sigurnosti u prometu, podsjećaju iz policije.

Godine 2023. u nadzoru prometa na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj utvrđeno je ukupno 35.454 prekršaja zbog vožnje pod utjecajem alkohola ili droge, što u odnosu na 2022. godinu predstavlja smanjenje od 2,2 %, navode u priopćenju MUP-a, pa dodaju da je lani je 4338 vozača motornih vozila pod utjecajem alkohola skrivilo prometne nesreće.

POSLJEDNJE DODANO: