ROBOTIČKI USPJEH

Polaznici Centra izvrsnosti SDŽ osvojili drugo mjesto na međunarodnom natjecanju iz robotike

Na međunarodnom natjecanju iz robotike RoboCupJunior Austria Open 2024, koji se od 9. do 10. svibnja održao u Grazu, polaznici Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije osvojili su prestižno drugo mjesto. Natjecanje je okupilo je 𝟔𝟑 ekipe s više od 𝟐𝟓𝟎 učenika iz Austrije, Mađarske, Švicarske, Jordana i Hrvatske.

Učenici Centra izvrsnosti novih tehnologija i informatike, okupljeni u robotsku sekciju SplitBit, još jednom su potvrdili status jednog od najuspješnijih timova u regiji u robotici, a uspjehom su zadovoljni i mentori Toni Jagnjić i Nela Beronja.

Naši učenici Niko Barić, Jure Bračić, Niko Čelan i Lucija Vučić su robotsko-scenskim nastupom u kategoriji OnStage Secondary kreirali scensku priču te dizajnirali i programirali robote primjenjujući interakcije robot-okolina, robot-robot i robot-čovjek. Čestitam im na još jednom velikom uspjehu u nizu te se veselimo natjecanjima koja nas očekuju – kazao je Toni Jagnjić, mentor i voditelj Centra izvrsnosti novih tehnologija i informatike. 

Mentori su istaknuli da dobri rezultati na međunarodnim smotrama nisu iznenađenje jer znaju koliko su truda učenici uložili tijekom školske godine.

Ova dosljednost u postizanju rezultata potvrđuje ne samo izvanredan rad i predanost članova tima, već i kontinuirani napredak i razvoj njihovih vještina tijekom godina. Detaljno pratimo napredak učenika te im nastojimo omogućiti sve potrebne uvjete, kako bi razvijali svoje talente i kreativnost. Ovaj uspjeh SplitBit tima produkt je truda i upornosti polaznika Centra izvrsnosti te ukazuje na važnost ulaganja u obrazovanje, tehnološki razvoj i poticanje kreativnosti kod mladih – poručila je Nela Beronja, mentorica u Centru izvrsnosti novih tehnologija i informatike. 

Više o programu novih tehnologija i informatike u Centru izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije dostupno je na web stranici

POSLJEDNJE DODANO: