IZGUBLJENA STANARINA

Pokušao unajmiti stan, uplatio stanarinu pa shvatio da se radi o nepostojećem stanu u Rovinju

Rovinjska policija je u petak zaprimila prijavu o prevari koja je rezultirala oštećenjem 29-godišnjeg muškarca za više stotina eura, dok je pokušavao unajmiti stan.

Prema izvješću policije, muškarac je pronašao oglas na jednoj društvenoj mreži te je s nepoznatom osobom dogovorio uvjete najma stana. Nakon toga je uplatio predujam i prvu ratu najma. Međutim, nakon uplate, muškarac više nije mogao stupiti u kontakt s osobom koja je oglašavala stan te je shvatio da je postao žrtva prevare.

Policija je objavila da će poduzeti daljnje mjere i radnje kako bi utvrdila okolnosti i identitet počinitelja kaznenog djela prevare.

Policijska uprava istarska također upozorava građane da budu oprezni prilikom pronalaska smještaja putem oglasa i internetskih stranica. Preporučuju provjeru vlasnika stana putem otvorenih izvora te osobno ili putem osobe od povjerenja provjeriti adresu stana koji ih zanima. Također, naglašavaju da nije preporučljivo slati novac osobama koje nisu poznate te da građani razmisle bi li isti iznos novca dali nepoznatoj osobi koju sretnu na cesti.

Građani su pozvani da u slučaju oštećenja kaznenim djelom ili sumnje u mogućnost počinjenja kaznenog djela obavijeste policiju na broj 192.

POSLJEDNJE DODANO: