OGAVAN SLUČAJ IZ SPLITA

Počeo silovati kćer kad je imala pet godina i nastavio sve do desete, osuđen je na 40 godina zatvora!

Sutkinja Višnja Strinić, koja je onomad iza rešetaka na 40 godina zatvorske kazne stavila Filipa Zavadlava zbog trostrukog ubojstva u Varošu, u srijedu je na identičnih četiri desetljeća zatvora stavila 45-godišnjaka koji je čak 267 puta silovao svoju maloljetnu kćer, a sva je ta ogavna djela radio u razdoblju od njene pete do desete godine života. Događalo se to od srpnja 2018. godine pa do uhićenja u svibnju 2023. godine.

Silovao ju je u stanu i prostorijama stana, a prvi se surovi čin zbio u kampu u Šibeniku. U optužnici stoji kako ju je silovao najmanje jednom tjedno, a posljednjih mjesec dana, u travnju prošle godine, silovao ju je svaki drugi dan. Za svako od djela, dobio je pet godina zatvora što u prijevodu znači da je osuđen na 1335 godina iza rešetaka, ali kako je pravosudni sustav takav, osuđen je jedinstveno na dugogodišnju kaznu od 40 godina, maksimalnih 40 godina.

Iskorištavao je majčinu bolest, branio joj je da viđa djeda i baku, zabranio joj je i izlazak s vršnjacima vani, a vozio ju je i dočekivao s nastave.

Nakon što je mirno saslušao izricanje kazne, monstrum je vraćen u splitski zatvor gdje će, po svemu sudeći, dočekati kraj svog života.

POSLJEDNJE DODANO: