ZAVRŠENI PRIPREMNI RADOVI

Počeli široki iskopi na poziciji garaže u sklopu uređenja Žnjanskog platoa

Mjesec dana od početka uređenja žnjanskog platoa, najvećeg projekta u Splitu u posljednjih 45 godina, radovi sada ulaze u novu fazu. Izvođač radova, tvrtka Lavčević, započeo je sa širokim iskopima na poziciji garaže, a nakon što su završeni pripremni radovi i čišćenje terena. U sklopu pripreme uklonjeni su postojeći moduli i New Jersey blokovi (osim onih koji će se koristiti za potrebe gradilišta), formiran je gradilišni put preko platoa zbog lakše komunikacije obzirom na veliku površinu, a postavljeno je i kontejnersko naselje za potrebe gradilišta. Ujedno je izvršen obilazak skakaonica na rtovima zbog pripreme bušenja pilota za njihove temelje.

Izvršeno i presađivanje stabala te uklanjanje onih koja se prema stručnoj analizi ne mogu spasiti zbog lošeg stanja, a završeno je i orezivanje stabala koja ostaju. Podsjetimo, u sklopu pripremnih radova napravljena je nova stručna analiza postojećeg zelenila na platou, prema kojoj će se 2/3 postojećih stabala spasiti, dio presađivanjem na novu lokaciju, dok će dio ostati gdje i jest na platou.  

– Žnjanski plato u ovom trenutku s početkom iskopa postaje pravo gradilište, velik je broj strojeva i teretnih vozila i radi se na više strana. Građani su se sada već pomalo navikli da je plato nedostupan zbog radova, ali molimo ih još jednom na povećan oprez i da ne ulaze u zonu gradilišta zbog vlastite sigurnosti te da poštuju ograđeno područje. Svaki neovlašteni ulazak može predstavljati veliku opasnost, a želimo izbjeći bilo kakvu mogućnost nesreće. Radi se ovdje o tri velika projekta koji se realiziraju paralelno na istom području i potrebna je dobra koordinacija da bi sve teklo prema planu, rekao je Zoran Jakelić, voditelj projekta od strane investitora, tvrtke Žnjan.

Svi radovi na uređenju platoa teku prema predviđenom planu, a iz tvrtke pozivaju građane na strpljenje za vrijeme radova i zahvaljuju na razumijevanju.

POSLJEDNJE DODANO: