NAKON SASTANKA S DP-OM

Plenković o Ivoševiću: “Ekipa puna korupcijskih afera, nepotizma i antisemitizma, a to je ovaj zamjenik splitskog gradonačelnika!”

Predsjedništvo HDZ-a održalo je sastanak nakon pregovora s Domovinskim pokretom.

Nakon Predsjedništva javnosti se obratio predsjednik stranke Andrej Plenković.

Na samom početku je podsjetio da dolazak borbenih aviona Rafale.

-Hrvatsko ratno zrakoplovstvo bit će najjače od Njemačke do Grčke i time osnažujemo naše snage u NATO-u i stječemo sposobnost odvraćanja kakvu do sada nismo imali, rekao je.

Dotaknuo se i inflacije koja je najmanja od jeseni 2021. – 3,7 posto.

-Vlada je nastavila regulirati i cijene benzina, plina i struje, dodao je.

-Sutra će hrvatski građani po prvi put imati prilike vidjeti Rafale od 9 do 11 sati. Dva će letjeli kontinentalnom Hrvatskoj, a jedan će preletjeti zapadnu i južnu Hrvatsku. Kad već imamo takve zrakoplove red je da ih i hrvatski narod vidi i doživi, naveo je.

Napomenuo je da s DP-om nastavljaju pregovore i da se nitko nikoga ne odriče, osvrćući se na SDSS.

-To nije službeno stajalište HDZ-a. Nismo u fazi da o detaljima govorimo, ali jučerašnji sastanak je bio jako dobar, rekao je.

-Rok za konstituiranje Sabora je krenuo danas, a mi intenzivno radimo na dogovoru oko vlade i sve ćemo učinit da to bude prije opvog roka za konstituranje SAbora, dodoa je.

Komentirao je i Vesnu Vučemilović.

-Čuli ste njezin stav, ne želi ići s teško poraženim gubitnicima, koji umjesto da se povuku i čestitaju, bave nekom fikcijom i zlonamjerno difamiraju u napadaju HDZ. Sve koruptivne afere lijevih i teško poraženih stranka, mi ćemo svakoga dana podsjećati na te afere. Od županice Lovrić-Merzel, pa sastanak Zmajlovića s Kovačevićem, pa trgovina utjecajem Orešković prilikom imenovanje na mjesto predsjednice Povjerenstava za sukob interesa, istaknuo je nazvavši ih kvazi-antikorupcijskom ljevicom.

-Grbin je koristio nešto na što nije imao pravo pa ima obraza prigovarati drugima. Predvodnik te politike je kršitelj Ustava Milanović koji se sakrio i bježi od mikrofona. Doveo je izbore na rub regularnosti i sada se sakrio kao mali miš, naveo je.

Ne vidi ništa sporno da razgovore vode iz Banskih dvora.

-Vodimo ih iz pozicije iz koje smo sada. Vodimo ih zato jer nam je tamo praktičnije i zgodnije, odgovorio je novinarima i dodao da ga ne zanima prijava Gonga.

Upitan je i o prijavi protiv bivšeg ministra obrane Marija Banožića koja je stigla sada nakon izbora.

-Mi smo tada reagirali momentalno, prestao je biti ministar odmah. Nije kao neke koji su bili potpredsjednici vlade do presude u sličnoj nesreći. Nije to isto. Nije istao kada Milanović kaže da su neki suci bukve, a mi kada Vrhovni sud donese odluku kažemo uredu. To je nebo i zemlja, rekao je.

-Zato je smiješno da nam jedna ekipa puna korupcijaških afera, nepotizma, antisemitizma, a to je ovaj zamjenik splitskog gradonačelnika. Njih je Grbin, Milanovićev jatak, prošvercao kao dvoje Dalmatinaca nu zagrebačke jedinice. Ja mislim da kuha u zagrebačkom SDP-u, dodao je.

Kaže da se nije danas čuo s Banožićem,, ali da se više puta s njime čuo i posjetio ga u bolnici i da nema ništa nvoog.

Komentirao je i fotografiju Anušića i Dabre na obiteljskom druženju.

-Oni su prijatelji, to se zna. nema tu nikakve politike. To može biti samo korisno za opću klimu u razgovorima, zašto bi to bilo išta negativno, naveo je.

Tvrdi da im DP nije uvjetovao ukidanje Istambulske konvencije.

-U politici, ako postoji dobra volja i temeljni poriv rada za opće dobro, da bi netko činio nešto dobro mora sagledati što je bila poruka naroda 17.4., a to je da je HDZ uvjerljivi relativni pobjednik. I mora formirati većinu s onima koji su dobili povjerenje, a to je DP koji je dobio respektabilnih 13 mandata. Kada postoji volja onda se uvijek može naći rješenje, napomenuo je.

-Sigurno se neće dogoditi da teško poraženi gubitnici koji nisu priznali poraz se i dalje ponašaju kao i zadnjih osam godina, bez ikakve ideje za budućnost Hrvatske i njihova točka se sastoji od bacanja blata. Sada se javio elektabilni Bojan koji nije ušao u Sabor, niti će ući u EP, rekao je.

Ponovio je da oporba u demokracijama nema pravo doći do većine.

-To je teško poražena oporba, korumpirani SDP, korumpirani pojedinci manjih stranka koji godinama o HDZ-u govore isto, lažna teza da su institucije porobljene, lažna teza da je HDZ korumpiran, ne korumpirani su oni. Pustili smo DORH da radi svoj posao i onda imate uhićene visokopozicionirane ljude i na taj način se borite protiv korupcije, tvrdi Plenković.

Odbacio je nove izbora. “Pobjednici formiraju vladu”, ponovio je.

POSLJEDNJE DODANO: