PLENKOVIĆ SE POŽALIO

Plenković: “Ako je mogla Europa, mogli su nam i Milanović i njegovi jataci čestitati na pobjedi”

Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a i tehnički premijer javno je izrazio nezadovoljstvo što mu Zoran Milanović, predsjednik RH, nije čestitao na relativnoj pobjedi HDZ-a, ističući važnost pristojnosti i kulturnosti u političkom komuniciranju.

Putem društvenih mreža, Plenković je objavio svoje mišljenje: “Ako je mogla Europa, mogli su nam i Milanović i njegovi jataci čestitati na pobjedi. Pristojno i kulturno, civilizirano.”

– Ako je mogla Europa, mogli su nam i Milanović i njegovi jataci čestitati na pobjedi. Pristojno i kulturno, civilizirano.

Šefovi vlada i država danas su mi čestitali na pobjedi, žele da i dalje ide smjerom sigurnosti i stabilnosti, da brzo formiramo novu parlamentarnu većinu te nastavimo raditi na boljitku građana i osnaživanju nacionalne ekonomije. Koleg(ic)ama sam se ispričao da ću se morati malo prije kraja ovog sastanka Europskog vijeća vratiti u Zagreb kako bih krenuo u razgovore s potencijalnim partnerima, s ozbiljnim i odgovornim akterima, o sastavljanju vlade.

Hrvatski građani su kaznili ovu Milanovićevu koaliciju nebitnog naziva. No on nije u stanju priznati poraz, pa naokolo zivka tvrdeći da ga ‘ovaj ili onaj podržava’. Po običaju laže, nastoji zbuniti ljude, loviti u mutnom. Nema nikakve šanse da on i njegova posrnula partija formiraju Vladu. Za razliku od SDP-a i ostalih njegovih jataka, ja sam jučer čestitao svima koji su ušli u sabot. I onima koje smo porazili – stoji u Plenkovićevoj objavi.

POSLJEDNJE DODANO: