UREĐENA I SPREMNA

Plaža za osobe s invaliditetom na žnjanskom platou otvorena za korištenje

S početkom sezone na žnjanskom platou otvorena je plaža za osobe s invaliditetom. To će ujedno biti i jedina plaža na platou koja će biti dostupna za korištenje ove sezone obzirom da su sve druge plaže u obuhvatu gradilišta na kojem se izvode radovi te pristup neovlaštenim osobama nije dopušten.

Plažu za OSI nadziru spasioci, a angažirani su i asistenti za pomoć osobama s invaliditetom. Lift za osobe s invaliditetom je priključen na struju i osposobljen je za upotrebu. Postavljene su plutajuće psihološke brane koje ograničavaju nadziranu morsku površinu. Osim toga, u funkciji  je WC kabina prilagođena za potrebe osoba s invaliditetom, kabina za presvlačenje i tuš. Na raspolaganju su i suncobrani. Popravljene su zaštitne ograde. Preostale su još skale za silazak u more, a njihovo je osposobljavanje u tijeku i očekuje se da bi do kraja tjedna trebale i one biti u funkciji.

Na plažu se trenutno može pristupiti s istoka, iz pravca hotela Zagreb (na adresi Put Duilova). Dio pristupne trase je u Ulici Pape Ivana Pavla II, a kod baze Strabaga se skreće na uređeni zemljani put koji vodi sve do plaže za osobe s invaliditetom. Do sredine srpnja očekuje se da će biti asfaltirana jedna vozna traka na potezu od trgovine Tommy do hotela Amphora pa bi se, uz prometnu regulaciju, plaži moglo pristupiti i sa zapadne strane iz Velebitske ulice.

Ovim putem molimo sve koji imaju sreću da nemaju nikakvog invaliditeta da budu kolegijalni i da, ukoliko je moguće, koriste sve ostale plaže u Splitu i okolici i da ovu plažu oslobode za korištenje za sugrađane kojima je prvenstveno namijenjena i kojima je izbor ograničen, a to su osobe s invaliditetom. Zahvaljujemo svima na razumijevanju,  poručili su iz tvrtke Žnjan d.o.o.

Isto tako, još jednom su pozvali sve građane i posjetitelje da se drži propisane zabrane pristupa svim plažama koje se nalaze unutar gradilišta (gradilište je fizički ograđeno). U tijeku je izvođenje radova, na terenu je velik broj mehanizacije te je poštivanje propisa neophodno kako bi se izbjegle neželjene posljedice ili ugroza za zdravlje.

POSLJEDNJE DODANO: