SKANDAL NA CESTI

Pijani vozač automobilom udario dvoje turista, nakon 500 metara se zaustavio pa počeo mlatiti svjedoke

Jučer, u kasnim popodnevnim satima oko 18,45 sati u mjestu Podorljak, dogodila se prometna nesreća na način koju je skrivio 28-godišnjak upravljajući osobnim automobilom splitskih registarskih oznaka, kojem je utvrđena koncentracija alkohola u krvi od 2.34 g/kg, s kojim se u svojstvu putnika na mjestu suvozača nalazio 27-godišnjak, javljaju iz PU šibensko-kninske.


Na ravnom djelu ceste nije se kretao sredinom obilježene prometne trake, kojom prilikom s vozilom izlazi van ruba kolnika na betonsku bankinu, uslijed čega prednjim djelom vozila i desnim retrovizorom udara u dvije zaustavljene bicikle, na kojima se u sjedećem položaju nalazila 24-godišnja državljanka Slovenije, a ispred nje 23-godišnji državljanin Austrije, uslijed čega oboje pješaka padaju na tlo zajedno s biciklima.

Nakon prometne nesreće osumnjičeni je vozilom napustio mjesto događaja, a da prethodno nije pružio pomoć osobama u opasnosti koju je sam prouzročio iako je to mogao učiniti bez veće opasnosti za sebe ili drugoga.

Nakon 500-ak metara od mjesta prometne nesreće, osumnjičeni se zaustavio na autobusnom ugibalištu na kojem su se prethodno zaustavili svjedoci prometne nesreće, 63-godišnjak i 55-godišnjak, a koji su na navedenoj dionici ceste upravljali motociklima zagrebačkih registarskih oznaka.


Po zaustavljanju vozila 27-godišnji suvozač, kojem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1.28 g/kg, prišao je 63-godišnjaku i 55-godišnjaku te ih verbalno a potom i tjelesno napao, nakon čega je udarcima nogama i rukama oštetio motocikle.

Brzom intervencijom policije osumnjičeni 28-godišnjak i 27-godišnjak su stavljeni pod nadzor policije te je nad istima provedeno kriminalističko istraživanje.


U navedenom događaju lakše tjelesne ozljede su u Općoj bolnici u Šibeniku konstatirane biciklistima 24-godišnjakinji i 23-godišnjaku te 63-godišnjaku i 27-godišnjaku.

Nakon provedenog istraživanja 28-godišnjak je uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Šibeniku poradi počinjenih kaznenih djela „Obijesna vožnja u cestovnom prometu” i “Nepružanje pomoći”, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.


Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira 27- godišnjak je priveden na Prekršajni Odjel, Općinskog suda u Šibeniku, koji mu je odredio zadržavanje u trajanju od 15 dana, dok će zbog počinjena kaznenog djela oštećenje tuđe stvari biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

POSLJEDNJE DODANO: