WTA Makarska Open

Petra Martić se vraća na domaći teren nakon osam godina

Hrvatska tenisačica Petra Martić će idući tjedan sudjelovati na WTA Makarska Openu, vraćajući se na domaći teren nakon osam godina. Direktor turnira, Feliks Lukas, uručio joj je wild kartu, čime je dovela još jednu vrhunsku hrvatsku tenisačicu na ovaj prestižni događaj.

Martić je u izvrsnoj formi, trenutno je rangirana kao 81. igračica svijeta, s karijernim plasmanom od 15. mjesta i četvrtfinalom na Roland Garrosu. U svojoj karijeri, osvojila je tri WTA titule, uključujući i onu u parovima u Bolu 2016. godine. Ovo će biti njen prvi nastup u Hrvatskoj nakon Bol Opena 2016., što će zasigurno razveseliti fanove tenisa.

Osim Martić, wild karte su dodijeljene i Petri Marčinko, Luciji Ćirić Bagarić i Teni Lukas, s ciljem što većeg broja hrvatskih tenisačica na turniru. Uz njih, u Makarsku će stići i Lea Bošković, dok se Antonia Ružić nalazi na pragu ulaska.

Feliks Lukas izražava uvjerenje u mogućnost dalekog doguranja hrvatskih tenisačica, možda čak i do pobjede, ističući prisutni potencijal. Strategijskom odlukom da četiri hrvatske tenisačice dobiju wild kartu, Lukas je povećao šanse da se titula pobjednice ovog WTA turnira nakon 26 godina ponovo vrati u Hrvatsku. Posljednji put, tu prestižnu titulu 1998. godine osvojila je Makaranka Mirjana Lučić Baroni.

Hoće li se povijest ponoviti, saznat ćemo u nedjelju, 9. lipnja, nakon finala koje će se održati od 20 sati pod reflektorima i biti direktno prenošeno na HRT-u, Sportklubu i brojnim televizijskim kanalima od Italije do Brazila.

POSLJEDNJE DODANO: