WTA MAKARSKA OPEN

Petra Martić poražena u polufinalu od braniteljice naslova Sherif

Kad je stigla u Makarsku, direktoru turnira Feliksu Lukasu rekla je da je došla pobijediti. I nije se šalila. Mayar Sherif od prvog dana odlično je igrala na WTA Makarska Openu i stigla je do finala.

U polufinalu je u napetoj igri pobijedila našu Petru Martić i tako ugasila nade hrvatskih navijača da hrvatska predstavnica zaigra u finalu turnira.

Uoči polufinalnog meča na terenu se pojavio zlatni rukometni olimpijac Petar Metličić koji je bacao novčić i donio sreću našoj predstavnici. Petra je odabrala da Mayar prva servira.

Najbolja egipatska tenisačica krenula je snažno i na početku se činilo da Petra nema šanse, no hrvatska tenisačica uspješno je preokrenula igru i dobila prvi set 6:4. No, Mayar nikad ne odustaje pa je drugi set završio rezultatom 6:3 za Egipćanku. U trećem meču na trenutak se činilo da bi Petra mogla pobijediti, no na kraju je ipak slavila Sherif s 6:4.  

-Sretna sam što sam ponovo u finalu WTA Makarska Opena. Jedva čekam igrati sutra. Željela sam što dulje ostati u Makarskoj jer su plaže prekrasne, kratko je izjavila nakon meča Sherif.

Ona će u finalu zaigrati s Amerikankom Katie Volynets koja je u odličnom polufinalnom meču s 6:4, 6:3 pobijedila kinesku tenisačicu Xiyu Wang.

U finalu parova slavile su Sabrina Santamaria i Iryna Shymanovich koje su s odlično igrale i pobijedile Nao Hibino i Oksanu Kalashnikovu u super tiebreaku s 10-6.

-Bio je sjajan tjedan. Ovo je divan turnir i željela bih zahvaliti svim sponzorima, direktoru, volonterima, sakupljačima loptica, organizatorima što su se lijepo brinuli o nama u Makarskoj. Također, zahvaljujem Iryni koja je igrala sa mnom. Jedva se čekam vratiti u Makarsku, poručila je Santamaria.

Trofej je finalisticama uručila zamjenica gradonačelnika Makarske Antonia Radić Brkan, a  pobjednicama proslavljena tenisačica Iva Majoli, jedina hrvatska osvajačica Gram Slam turnira, koja je u vrijeme održavanja WTA Makarska Opena proslavila 27 godina od slavne pobjede.

Ako niste u Makarskoj i ne možete pratiti finale u nedjelju, 9. lipnja, od 20:00, direktan prijenos je na Sportklubu i HRT-u.

POSLJEDNJE DODANO: