MAKARSKA OPEN

Petra Martić okrenula 3:5 u trećem setu i ušla u polufinale nakon skoro tri sata igre!

Na kraju je petak ispao super uspješan dan za splitski tenis, jer nakon ulaska Mate Pavića s Marcelom Arevalom u finale Roland Garrosa, te prvog polufinala u karijeri na challenger razini Luke Mikruta u Zagrebu, točku na i stavila je Petra Martić na Makarska Openu plasmanom u polufinale. I za to je morala vrlo naporno raditi, samo osam minuta kraće od tri sata protiv 18-godišnje Australke Maye Joint (192. na rang-listi), e da bi na koncu slavila sa 6:4, 6:7(4), 7:6(4). Joint je, inače, prošla kvalifikacije i u tri meča do Martić nije izgubila set. Tenisačica u naletu.

Joint je bolje otvarala prvi i drugi set s 3:0, a naša Petra je to oba puta uhvatila. U prvom setu i prestići, jer je od 0:3 dobila šest od sljedećih sedam gemova. U drugom setu se nije ponovila ista priča, iako je malo nedostajalo. U setu odluke, pak, Joint je imala 5:3, imala je i servis za meč, samo da bi Petra uspjela preokrenuti i kroz tie-break osigurati polufinale.

U subotu Petru čeka veliki izazov, 2. nositeljica i lanjska pobjednica Mayar Sherif iz Egipta. Nadajmo se da je u Petri ostalo dovoljno snage nakon ovoga maratona…

POSLJEDNJE DODANO: