USPJEŠAN START U DUBAIJU

Petra Martić bolja od Amerikanke Dolehide, slijedi Poljakinja Frech

Na vrlo jakom WTA turniru iz kategorije 1000 u Dubaiju, koji se igra za nagradni fond od 3.211.715 dolara, Petra Martić je u 1. kolu nadigrala 16 mjesta bolje rangiranu (61 – 45) Amerikanku Caroline Dolehide sa 6:4, 7:6(4) nakon jedan sat i 55 minuta.

U vrlo čvrstom dvoboju u kojem je kreirano tek šest break-lopti (Martić 4), a realizirane tri (Martić 2), 33-godišnja Dućanka je prvi set riješila u svoju korist oduzimanjem početnog udarca Amerikanke u sedmom gemu. Na početku drugog seta uslijedila su dva brza breaka (1:0, 1:1), potom „bonaca“ do završnice u kojoj je Martić kod 4:5 na svom servisu spasila set-loptu. To će se pokazati ključnim za pobjedu, makar je u tie-break ušla sa zaostatkom 1:3, ali je do kraja dobila šest od posljednjih sedam poena.

Za ovako jak turnir protivnica u 2. kolu nije nepremostiva, bit će to Magdalena Frech, koja je kao kvalifikantica iznenadila 14. nositeljicu Jekaterinu Aleksandrovu. Lijepa prilika za Dućanku, makar je i Poljakinja bolje rangirana od nje za osam mjesta.

POSLJEDNJE DODANO: