POZNATA PRIČA

Penava: ”Stvar DP-a je jasna. SDSS ne može biti politički partner”

U Saboru jučer nije postignut dogovor o izboru predsjednika Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, a nakon toga nizale su se reakcije brojnih političkih aktera.

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava komentirao je napetosti u koaliciji i prijedlog da se na mjesto glavnog predstavnika Odbora izabere Miloard Pupovac.

Istaknuo je već poznatu parolu kako protiv srpske nacionalne manjine nemaju ništa, već protiv SDSS-a.

SDSS kao politička stranka, ne srpska nacionalna manjina, nama ne može biti partner. Mi ne možemo biti dio vladajućih, dio nekakvog paketa jer to je jednostavno nama programski neprihvatljivo. Kad spominjem srpsku nacionalnu manjinu moram reći da je gospodin Predrag Mišić bez problema bio vrlo visoko pozicioniran na našoj listi, a i dalje na njega računamo. Mnogo je takvih članova unutar DP-a koji su predstavnici srpske nacionalne manjine s kojima nemamo problem, ali sa SDSS-om kao političkom strankom  – tu se ništa nije promijenilo.

Stvar je što se tiče DP-a vrlo jasna, nismo tajili to, svi su upoznati s tim, to znaju partneri iz HDZ-a. Očekujem od partnera da se sjedne za stol i da se ta situacija na razuman način riješi, zaključio je Penava.

POSLJEDNJE DODANO: