Za studente slabijeg socioekonomskog stanja splitskog Sveučilišta prikupljeno 35 tisuća kuna

Donatorska večera se održavala u organizaciji Sveučilišta Split i alumni udruge Sveučilišta u Splitu ASUS, pa su predsjednica te udruge Mirjana Milić i rektor splitskog Sveučilišta Šimun Anđelinović uručili ček na iznos od 35 tisuća kuna ravnateljici splitskog Caritasa, časnoj sestri Vlatki Topalović.

Topalović je rekla da smo večeras svjedoci jednog velikog dobra jer su se ljudi okupili kako bi bili pomoć onima koji su u potrebi. Objasnila je da je Sveučilište Split zajedno s Udrugom Alumni prikupilo donaciju za studente slabijeg imovinskog stanja.

– Novac su povjerili nama, a ja sam sretna i zahvalna da su prepoznali kriterije i vrednote koje Caritas živi – kratko je kazala Topalović i podsjetila da upravo Caritas stipendira učenike slabijeg imovnog stanja, pa tako već imaju popis trideset studenata iz svoje evidencije koji imaju provjerene kriterije iz prošle akademske godine.

Rektor Sveučilišta Split Anđelinović je izjavio da je njihova namjera bila da se na početku akademske godine donacijama pomogne studentima slabijeg socioekonomskog stanja kako bi mogli barem kupiti knjige i druge potrepštine zbog čega su se u akciju uključile sve sastavnice Sveučilišta.

– Ovakva će se akcija ubuduće održavati na početku svake akademske godine zato što upravo želimo dati šansu i onima koji su najsiromašniji da svojim trudom i zalaganjem dođu do cilja i da naprave svoje karijere, te samim tim uspjeh naše Hrvatske – istaknuo je rektor Anđelinović.

Novac je prikupljen od ulaznica za donatorsku večer, kao i od dobrovoljnih priloga. U humanitarnoj akciji su sudjelovali i predstavnici Splitsko-dalmatinske županije na čelu sa županom Zlatkom Ževrnjom, gradovi Split, Kaštela, Solin, općine Klis, Splitsko-makarska nadbiskupija, a prisutan je bio i rektor zagrebačkog Sveučilišta Damir Boras.

Rektor splitskog sveučilišta Šime Anđelinović u utorak navečer je potvrdio da u akademskoj godini 2016/2017 preuzima dužnost predsjedavajućeg Rektorskog zbora Hrvatske.

Predsjedavajući Rektorskog zbora prošle akademske godine bio je rektor zagrebačkog sveučilišta Damir Boras .

– “Sutra preuzimam Rektorski zbor Republike Hrvatske,  nakon gospodina Borasa koji je to dosad uspješno radio. Sada je prigoda da preuzmem i nastavim godinu dana ono što smo počeli,  da ujedinjenim snagama pomognemo razvoju našeg Sveučilišta – rekao  je za Hinu rektor splitskog sveučilišta Anđelinović.

 

POSLJEDNJE DODANO: