POČINITELJ SE JOŠ NE ZNA

Pašman uklonio bespravno izgrađene objekte na poznatom otočiću u obliku srca

Općina Pašman je uklonila pristanište na otoku Galešnjaku koji je netko bespravno započeo graditi, objavljeno je na web stranici Otoka Pašmana.

Uklonjene su napunjene vreće položene u pravokutnom obliku u more ” kao priprema za izgradnju mola iz kojih su virile metalne šipke. Radi se o obali gdje ljeti sidri najviše nautičara”, navedeno je na mrežnoj stranici.

Lučka kapetanija Zadar je 5. travnja donijela rješenje i naložila Općini Pašman da u 30 dana ukloni započetu protupravnu građevinu. Kad se otkrije bespravni graditelj bit će mu naplaćeno njezino uklanjanje.

Od načelnika Općine Pašman Krešimira Ćosića saznaje se kako se bespravna gradnja neće tolerirati na području općine.

– Općina Pašman u suradnji s ostalim nadležnim ustanovama u ovom je slučaju odmah po dojavi brzo reagirala na način da je o svom trošku angažirala izvođača radova te kompletno uklonila započetu bespravnu gradnju. Stupanjem na snagu novog zakona o pomorskom dobru i morskim lukama postrožuju se propisi o zaštiti pomorskog dobra te ako se počinitelj pronađe, tražit će se nadoknada troškova uklanjanja bespravne građevine.

Smatram da je ovakvo ponašanje pojedinaca neprihvatljivo i nadam da se u budućnosti neće ponavljati, komentirao je ovaj slučaj načelnik Ćosić.

POSLJEDNJE DODANO: