FENOMENALNA ZAVRŠNICA

Panjić i Luka Šangulin ukupni pobjednici CRO Melges 24 Cupa, Razjaren i Ante Ćesić novi prvaci Hrvatske

Fenomenalna završnica CRO Melges 24 Cupa u Trogiru gdje se protekli vikend održalo Otvoreno prvenstvo Hrvatske na kojem je nastupilo 27 brodova iz Hrvatske, Italije, Mađarske i Velike Britanije. Najbrojnija ovogodišnja regata Melgesa u Europi nakon SP-a u organizaciji Jedriličarskog kluba Trogira bila je pravi ‘happy end’ treće sezone najjačeg hrvatskog jedriličarskog natjecanja.

Prva dva dana regate jedrena su po ‘epskim’ uvjetima jake tramuntane i bure, more je bilo uzavrelo od silnih jedriličarskih dvoboja, dok je za nedjelju Eol odlučio da je neradna, pa se zbog bonace nije jedrilo. U konačnici, odrađeno je pet jedrenja na kojima su slavile čak četiri različite posade, što najbolje govori o oštroj konkurenciji na Otvorenom prvenstvu Hrvatske.

Ukupni pobjednik CRO Melges 24 Cupa za 2023. godinu je posada Panjić s kormilarom Lukom Šangulinom koja je tijekom sedam ovosezonskih regata u seriji pokazala najkonstantnije jedrenje. Biograđanima je to drugi naslov, nakon što su slavili na premijernom izdanju Kupa 2021. godine. U Corinthian diviziji je naslov ukupnog pobjednika pripao zadarskoj Tutta Forzi.

-Svake godine naša serija je sve kvalitetnija i neizvjesnija, pa je samim time i naša pobjeda slađa jer smo kao posada svjesni da smo morali ‘orati i kopati’ cijelu sezonu, U Trogiru smo na koncu osvojili sva tri mjesta na pobjedničkom postolju: broncu u prvenstvu Hrvatske, srebro u Europskom Melges 24 kupu i zlato u CRO Melges 24 Cupu – pojasnio je Tomislav Bašić, član posade Panjić.

U Otvorenom prvenstvu Hrvatske velika se bitka vodila između talijanske posade Strambapapá i hrvatske posade Razjaren. Na kraju je Michele Paoletti slavio ispred Ante Ćesića za samo jedan bod.

-Vrijeme nas je baš počastilo u Trogiru, imali smo vrhunske uvjete na moru, a naši domaćini u JK Trogir pobrinuli su se za toplu i prijateljsku atmosferu. Kao posada smo zacrtali naslov državnog prvaka, i to smo ostvarili. U Otvorenom prvenstvu nedostajao je taj jedan koračić, ali to nam je motiv više za iduću sezonu. Čeka nas i Europsko prvenstvo u našem Splitu gdje želimo konkurirati za naslov – najavio je Ante Ćesić, kormilar posade Razjaren. 

Dodajmo da je u Corithian kategoriji u Otvorenom prvenstvu slavila talijanska posada Forever G, dok je novi državni prvak opatijski Blue Label.

CRO Melges 24 Cup jedri se uz partnerstvo Angeline Yacht Chartera, Sailing Pointa, North Sailsa, One Sailsa, digitalnog studija Akvarij, digitalne agencije Raiser, regate.com.hr i EmergenSea, dok su Otvoreno prvenstvo Hrvatske podržali još ACI, zračna luka Split, Way Point, Sailing Forever, marina Trogir, Bocel, Lanterna, Wild West, Vilim Halbarth.

CRO Melges 24 Cup rezultati (nakon sedam održanih regata): 1. Panjić 22, 2. Mataran 24 27, 3. Razjaren 33…

CRO Melges 24 Cup rezultati (nakon sedam održanih regata) u Corinthian diviziji: 1. Tutta Forza 64, 2. Zen 87, 3. Blue Label 95…

Otvoreno prvenstvo Hrvatske: 1. Strambapapá 6, 2. Razjaren (prvak Hrvatske) 7, 3. Arkanoè By Montura 12…

Otvoreno prvenstvo Hrvatske (Corinthian): 1. Forever G 36, 2. Blue Label (prvak Hrvatske) 38, 3. Tutta Forza 41…

POSLJEDNJE DODANO: