PETAK 03. SVIBNJA

Paiška regata: Jedrenje i ribolov za Zlatana

U petak 03.svibnja u 10 sati iz Splita starta ovogodišnja Paiška regata, koja se jedri od 03. do 05. svibnja na standardnoj ruti Split – Stari Grad – Split, a posvećena je velikom jedriličaru, ali i strastvenom ribolovcu nedavno preminulom Filipu Zlatanu Zoričiću članu jedriličarskog kluba Labud.

S prvim pravim proljetnim danima posade će ponovno isploviti prema Starom Gradu na Hvaru. Uz vrijeme idealno za jedrenje, jedriličare po dolasku u Stari Grad očekuje prava dalmatinska spiza, a subota je rezervirana za revijalno ribolovno natjecanje u zaljevu koje uz turističku zajednicu Starog Grada organizira športsko ribolovno društvo „Šarag“.

Po povratku s ribolova kreće fešta uz grupu Cortez, vaganje ulova, dodjela nagrada najboljim jedriličarima-ribolovcima, a nagrade su osigurali restoran Kod barba Luke, bistro kod Damira i Vina Tomić. Sve to će na kraju začiniti i velika „teća“ brujeta koja je pripremljena za sve jedriličare-ribolovce.

Pokrovitelj Paiške regate, Raiffeiesen leasing je osigurao i poklon kančanice za svaku posadu jedrilice
koja uz prijavu priloži i ribolovnu dozvolu, bar jednog člana posade. Za sve navedeno pobrinuli su se domaćini, jedriličarski klub Labud, Turistička zajednica Staroga Grada i Grad Stari Grad na čelu s gradonačelnikom Antoniom Škarpom. Prijave se mogu obaviti online na slijedećem linku:  
https://regata.hr/prijava-regate/

Ni ove godine nije izostala susretljivost te pomoć Županijske lučke Uprave i Lučke kapetanije Split, koji uvijek rado daju potporu jedriličarskom klubu Labud u organizaciji regata. Kako je Stari Grad iznimno privlačan jedriličarima, a zbog visoke popunjenosti priveza tijekom glavne sezone, raduje što se i ove godine organizira jedan ovakav nautičko-sportski događaj, koji u predsezoni jedriličarima omogućuje da uživaju u svemu što otok Hvar nudi.

POSLJEDNJE DODANO: