Pala mjesna vlast: Predsjednik MO Žrnovica podnio neopozivu ostavku

Kada je Ivan Aljinović u travnju 2012. godine postao predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Žrnovnica, dobio je povjerenje svih vijećnika. Nepune dvije godine nakon posljednje smjene vlasti, Aljinović je dao ostavku na predsjedničku funkciju. Dogodilo se to na posljednjoj sjednici Vijeća Mjesnog odbora održanog u Žrnovnici.

– Inicirao sam i pokrenuo mnoge stvari koje su bitne za Žrnovnicu, a još važnije, donošena je dugoročna strategija razvoja Žrnovnice na kojoj su radili brojni zainteresirani mještani i stručnjaci. Prvi put u povijest osmislili smo i realizirali uspješni sajam u Žrnovnici, a umjesto da u tome imam podršku lokalnih vijećnika, događa se suprotno – spletke, atmosfera nesuradnje i nezainteresiranost za napredak Žrnovnice. Zaključio sam da tako dalje ne mogu i ne želim, te sam dao neopozivu ostavku – rekao nam je Aljinović.

Prema rezultatima redovnih lokalnih izbora održanih u proljeće 2010, dvije Nezavisne liste osvojile su po dva vijećnika, lista SDP-a također dva, a lista HDZ-a jednog vijećnika. Predsjednik Mjesnog odbora Žrnovnica prve dvije godine mandata bio je Jerko Aljinović s Nezavisne liste Denisa Aljinovića, a drugi dio mandata predsjednik je bio upravo Aljinović.

– Ne namjeravam se više kandidati na izborima u Žrnovnici – poručio je Ivan Aljinović.

Žrnovnica će tako, sasvim sigurno, dobiti novu mjestu vlast na lokalnimizborima koji će se održati u svibnju ove godine.

POSLJEDNJE DODANO: