Jedrenje, SK u Hyeresu: Kljaković-Gašpić treći

Ivan Kljaković Gašpić treći je u Finnu dva dana do kraja regate Svjetskog kupa u Hyeresu! Tina Mihelić napredovala je na osmo mjesto Radiala, Tonči Stipanović je sedmi u Laseru.

Zaista dug dan na regatnim poljima Hyeresa. Jedan od onih dana kakve nitko ne voli, puno sati na kopnu, pa na moru, ponekad za upitan učinak, srećom danas je barem odjedren puni program.

– To je život jedriličara, treba biti spreman na sve, pa i na dane kada u klub dođeš u 9 i vratiš se u apartman u 21-22, na to moraš biti spreman ako se ovim sportom misliš baviti ozbiljno – rekao je sa smiješkom Ivan Kljaković Gašpić.

A ima zašto i biti zadovoljan, njemu je današnji dan prošao više nego dobro. Dva puta treći u cilju, ukupno treći, dva dana do kraja regate. Ogroman posao napravio je Ivan danas.

– Super sam jedrio danas, bilo je dosta zahtijevno, to se vidi iz rezultata, svi su imali velike oscilacije, ali ja sam zaista odradio dobar dan. Možda je bilo još prostora za napredak kroz regatu, ali već sam se stvarno umorio. Ova četiri dana su me malo iscrpila, a prije dolaska na regatu sam prošao i bakterijsku infekciju, tako da nakon antibiotika je sve ovo jako dobro – ispričao je Ivan.

Milan Vujasinović je također pri samom vrhu, na devetom mjestu i bilo bi sjajno kada bi u subotnjem plovu za odličja za deset najboljih imali dva predstavnika. Na 26. mjestu je Josip Olujić, 27. je Tudor Bilić, 34. Nenad Bugarin, 41. Dan Lovrović.

Laseraši su imali najduži dan. Čekali su dugo da isplove, za more su se počeli spremati oko podne, startali su tek nešto prije 17 sati, s mora su se vratili u sumrak oko 20 i 30. Tonči Stipanović bio je 12. i 13., nakon devet jedrenja zauzima sedmo mjesto.

– Eto, takav dan, ali svaka čast sucima dali su svoj maksimum da odjedrimo i taj drugi plov. Umoran jesam, na žalost vjerojatno sam izgubio šanse za medalju, ali borit ću se sutra da nastavim niz nastupa u plovu za odličja – kazao je Stipanović.

Na 19. mjestu je Daniel Mihelić, 20. je Filip Jurišić, 84. Toma Višić, 105. Mario Zekan.

Tina Mihelić napredovala je na osmo mjesto Laser Radiala, odlično prvo jedrenje u kojem je bila druga, ali na žalost i 25. mjesto u drugom plovu dana.

– Prvi plov napokon slabiji vjetar, iskoristila sam uvjete koje preferiram, u drugom plovu sve naopako, loš start, loša brzina, jednostavno sam se pogubila u polju – komentirala je Tina.

Sandra Lulić je 53., Ana Zelić 60., Anđela de Micheli Vitturi 64.

Šime Fantela i Igor Marenić su 14. u dvojcu, nakon slabijeg prvog plova dana utješili su se s trećim mjestom u drugom. 62. su Ante Botica i Jure Vuletić, 80. Šime Sorić i Marin Jakovčev. Jedno treće i jedno slabije upisale su i Enia Ninčević i Romana Župan u ženskoj konkurenciji, djevojke imaju prosvjed, tako da se zasad njihov rezultat još ne zna. U 49eru na 19. mjestu su Pavle Kostov i Petar Cupać.

Pohvale za dobar nastup idu daskašima, Luka Mratović je 26., Mihovil Fantela 36., prvi put na regati Svjetskog kupa imamo dva daskaša u zlatnoj skupini, koji se štoviše nakon kvalifikacija i u konkurenciji najboljih daskaša svijeta i dalje jako dobro drže. Hrvatska nema ni veliku flotu niti tradiciju među daskašima i samo osobni entuzijazam navedenog dvojca je ono što im donosi ove lijepe rezultate.

Sutra je predzadnji dan regate. Još su dva plova predviđena, nakon čega će biti poznati sudionici plova za odličja, deset najboljih u svakoj klasi. No, pravo je pitanje hoće li se sutra uopće jedriti, prognoza je kiša i slab vjetar.

POSLJEDNJE DODANO: