Predstavljen ovogodišnji Advent u Splitu, a poznato je i tko će Splićane zabavljati u najluđoj noći

U šarenom autobusu, oslikanim božićnim ukrasima  i snježnim pahuljicama, okupljenima se obratio gradonačelnik Andro Krstulović Opara poručivši kako je i ove godine misao vodilja organizacije adventskih zbivanja – obiteljsko i prijateljsko druženje na gradskim trgovima.

– Sigurni smo da će zbivanja privući veliki broj posjetitelja, prije svega naših građana. Nije nam u interesu za Božić raditi veliku turističku priču, tijekom turističke sezone obaramo rekorde, čak i ove kada je gotovo cijeli Jadran bio u minusu. Božićno vrijeme je vrijeme za nas, za našu dicu i naše građane. Osmislili smo adventske svečanosti da našim građanima donesemo božićnu čaroliju i probudimo dobre stare osjećaje. Želja nam je da se svi dobro osjećamo. Ajmo bit nasmijani, ajmo bit veseli, to nam je cilj ovog Božića! – poručio je splitski gradonačelnik.

Direktorica Turističke zajednice grada Splita, Alijana Vukšić ipak se osvrnula na prošlu godinu kada je za vrijeme Adventa splitski turistički promet porastao za 17 posto u dolascima te 21 posto u noćenjima:

– Sudeći po ovogodišnjem interesu inozemnih medija, kazala je Vukšić, Split postaje uistinu nezaobilazna adventska destinacija. Svi koji posjete grad pod Marjanom u razdoblju od 30. studenog do 2. siječnja 2020. uploviti će u retro vremeplov i prisjetiti se nekih zaboravljenih stihova, igara i okusa.

Prisutne je pozdravio domaćin adventskog autobusa, direktor tvrtke Promet Miroslav Delić kazavši kako se i ove godine uvode dvije besplatne adventske linije koje će vikendom prometovati cijeli dan. Osim Prometovog autobusa, nastavio je dalje direktor Delić, HŽ Putnički prijevoz u suradnji s Turističkom zajednicom svake subote i nedjelje nudi besplatnu povratnu vožnju građanima Splita, Solina, Kaštela i Trogira do centra grada.

Besplatan prijevoz subotom i nedjeljom ujutro i poslijepodne bit će omogućen prigradskim vlakom na relaciji Kaštel Stari – Split – Kaštel Stari, a za najmlađe posebno će prometovati adventski vlakić.

Direktor Spalatum DMC-a, Ante Šunjić naglasio je kako je ovogodišnji program na Rivi posebno bogat i raznolik. Zabavni program obiluje tematskim večerima i nastupima poznatih glazbenih imena.

Manifestaciju otvara glazbeni sastav Gustafi, a posjetitelje Adventa zabavljati će Giuliano i Diktatori, Alen Nižetić, Marko Pecotić & band, grupa Vatra i brojni drugi izvođači.

Posebna poslastica biti će božićni koncert Tedija Spalata uz tradicionalno dobar provod za doček Nove godine. Klapa Intrade i Tomislav Bralić stvoriti će veseli dalmatinski ugođaj, a za zabavu do jutarnjih sati zadužena je Jelena Rozga.

POSLJEDNJE DODANO: