Ravnateljstvo policije: Naši su reagirali na Mamićevu tučnjavu; načelnik Kostanić bez komentara

U Ravnateljstvu policije kažu da je jedan od petorice njihovih čelnika, koji su sjedili u počasnoj loži Poljuda, intervenirao kad je počela tučnjava između Zdravka Mamića i Ive Bage na utakmici Hajduka i Dinama krajem ožujka ove godine, te da nije istina da nisu ništa poduzeli na to očito remećenje javnog reda i mira, kako je objavljeno u većini hrvatskih medija.

Stoji to u zajedničkom odgovoru Ravnateljstva policije i Ureda načelnika Policijske uprave Šibensko-kninske Ivice Kostanića, od kojeg smo tražili da se očituje na nedavno priopćenje Nacionalnog sindikata policije Ministarstva unutarnjih poslova u kojem se traže disciplinske mjere protiv njega i četvorice drugih visoko rangiranih policijaca, jer nisu reagirali na događaje u loži, piše ŠibenikIN.

Prema fotografijama objavljenima nakon utakmice u hrvatskim medijima, stječe se dojam da su visoki policijski službenici mirno promatrali tučnjavu i nisu ništa poduzeli, a tamo su osim načelnika Kostanića, sjedili još Dražen Vitez, zamjenik ravnatelja policije za opću sigurnost, načelnik uprave policije Krunoslav Borovec, zadarski načelnik Neven Paškalin i prvi čovjek dubrovačke policije Tonči Radibratović.

– Jednostavno ne možemo, a da se ne osvrnemo na objavljeni članak i da pri tome ne izrazimo žaljenje što se kroz novine u negativnom kontekstu prikazuju policijski službenici i to visokorangirani rukovoditelji policije, koji nisu ništa poduzeli da spriječe navedeni događaja niti su postupali kada je događaj eskalirao iz verbalnog u fizički sukob – stoji u priopćenju sindikata koje potpisuje njihov predsjednik Nikola Kajkić.  

Od ravnatelja policije Vlade Dominića, sindikalist u priopćenju traži da pokrene disciplinski postupak protiv petorice policajaca iz lože, koji nisu djelovali, iako su to bili dužni napraviti.

Sudeći prema odgovoru Ravnateljstva policije poslanom ŠibenikIN-u, sankcija protiv policajaca neće biti.

– Stav je Ravnateljstva policije kako navedeni sindikat koji djeluje unutar Ministarstva unutarnjih poslova prilikom reagiranja na događaje na stadionu nije bio u potpunosti informiran o događajima koji su uslijedili nakon snimljene fotografije koja je objavljena u medijima. Naime, iako postoje snimljene fotografije koje pokazuju da je jedan od prozvanih načelnika reagirao i intervenirao u navedenom događaju ista fotografija u medijima nije zavrijedila svoje mjesto. Ovako se stječe iskrivljeni dojam kako naši rukovodeći policijski službenici nisu reagirali, što ne odgovara istini, a svakako nije u cilju istinitog izvješćivanja javnosti – rekli su nam.

Načelnik Policijske uprave Šibensko-kninske Ivica Kostanić, nije htio komentirati odgovor Ravnateljstva, niti odgovarati na ikakva dodatna pitanja novinara o svom viđenju situacije u počasnoj loži Poljuda 22. ožujka ove godine, kad je na metar od njega izbila tučnjava.

POSLJEDNJE DODANO: