POZIV NA ŠTEDNJU

Ozbiljna situacija s opskrbom vode u Imotskoj krajini: Apel građanima za smanjenje potrošnje

Stanovnici Imotske krajine suočavaju se s vrlo ozbiljnom situacijom u vezi s opskrbom vode. Čak 98 posto stanovništva koristi vodu iz vodovoda Imotske krajine, a problemi u sustavu doveli su do potrebe za hitnim mjerama štednje.

Kasno u subotu navečer, stručne službe Vodovoda Imotske krajine uputile su apel građanima da smanje potrošnju vode kako bi se izbjegla redukcija, a potencijalno i potpuni prekid opskrbe.

Priopćenje Vodovoda prenosimo u cijelosti:

Još jednom apeliramo na potrošače na području Imotske krajine na racionalno trošenje vode. Kako vodovod radi na principu sukcesivnog precrpljivanja vode, a obzirom da smo u periodu godine kada je potrošnja vode veća te smo zbog radova u sklopu aglomeracije Imotski na pola kapaciteta, dosad smo uspijevali održavati vodoopskrbi sustav održivim, međutim uslijed prekida električne energije koji se dogodio u petak, 21.6.2024. te nemogućnosti rada pumpi na vremenski period od par sati, određene dionice vodovoda i vodospreme su ostale bez vode.

Unatoč svim našim naporima te uz pomoć javnih i dobrovoljnih vatrogasnih društava koji svojim cisternama nadopunjuju vodospreme naselja koja su na višim kotama još uvijek imaju problema s opskrbom.

Kako bi se sustav vratio u normalu te ne bi došlo do nestanka vode u cijeloj krajini pozivamo sve potrošače na redukciju vode – poručili su iz Vodovoda Imotske krajine.

POSLJEDNJE DODANO: