PROJEKT PLACE MARKET

Ovu i iduću subotu jedemo na splitskom Pazaru: Stiže vrhunska spiza!

Nakon velikog prošlogodišnjeg uspjeha projekta PLACe market, i još uspješnijih prvi mjesec dana u ovoj sezoni u Zagrebu možemo sa sigurnošću reći kako je Hrvatskoj nedostajao ovakav concept večernjih marketa. Naime, Place Market svakog petka na Tržnicu Dolac privuče više od 5.000 posjetitelja, a sada se prema planu, ovaj odličan gastronomski događaj proširuje i u Split.

Dugoočekivano prvo splitsko ovogodišnje izdanje održat će se na Pazaru ove subote od 16:30 i trajati će sve do ponoći, pritom pružajući platformu na kojoj će splitski ugostitelji i chefovi posjetiteljima i brojnim turistima predstaviti svoje kulinarske kreacije. A ako propustite ovu subotu, na Pazaru jedmo i družimo se i iduće.

Tako će nakon Zagreba, gdje se već mjesec dana okupljaju ljubitelji gastronomije iz cijele regije, sada i splitski posjetitelji moći uživati u posebnostima i tradiciji mediteranske, ali i fusion kuhinje u modernom ruhu, što će svakako zadovoljiti i najzahtjevnije gurmane.

Među sudionicima su vrhunski chefovi i restorani kao što su  Zrno soli i chef Branimir Prnjak, Artičok i chef Stipe Šušnjara, Dvor i chef Hrvoje Zirojević, Mazzgoon, novotvorena i omiljena splitska pizzeria Pizzaferaj, također nedavo otvorena Gudin pigeria, bistro Hoba, Misto, Ka‘doma, Sexy Cow, dok će za slatko biti zadužene Ferdinand knedle.

Na Pazaru će se nuditi raznolika ponuda delicija u street food formatu poput tjestenine u umaku od ribljih kostiju, hot doga od mola, bao bana s bečkim šniclom, sumatranski curry s junetinom, poljičkog soparnika, komiške pogače, slavne tortille s ramsteakom, pečenog baby praščića, janjetine s bižima,  bakalara na pasta fažolu, arancina s biftekom, ali u splitskim krugovima već poznatog Tony’s smash cheesburgera.

PLACe market savršena je prilika za ljubitelje hrane da istraže bogatstvo splitske ponude i lokalne kuhinje na jednom mjestu, dok uživaju u izvrsnim okusima i mirisima koje donose neki od najboljih i najkreativnijih ugostitelja i chefova u Splitu.

Osim sjajnih gastronomskih delicija, posjetitelje očekuju i nastupi DJ-a te savršena atmosfera za ugodan i nezaboravan izlazak i druženje.

Pozivamo sve zaljubljenike u vrhunsku hranu, glazbu i druženje da dođu u subotu na Pazar od 16:30h te istraže bogatstvo dalmatinske kuhinje u novom, inovativnom izdanju. Dođite i osjetite duh Place Marketa u Splitu jer subotama smo na Pazaru! #subotomnapazaru

Više informacija dostupno je putem službenih kanala i društvenih mreža projekta Place Market.

POSLJEDNJE DODANO: