OAZA ZA LJUBITELJE FILMA

Ove srijede otvara se omiljeno Ljetno kino Bačvice, u prva dva tjedna čekaju vas brojne filmske poslastice

Ljetno kino Bačvice, omiljena zelena oaza ljubitelja filma, novu sezonu otvara u srijedu 29. svibnja projekcijom modernog klasika “Vječni sjaj nepobjedivog uma” koji ove godine slavi dva desetljeća od premijere. Prve posjetitelje očekuje popust na piće i nagradna igra u kojoj mogu osvojiti ulaznice za FMFS. U prvom tjednu programa prikazuje se i domaći klasik “Vlak bez voznog reda” Veljka Bulajića, i to u sklopu Mjeseca domaćeg filma koji se u svibnju održava u kinima diljem Hrvatske.

– Ljetno kino Bačvice zadnjih godina postalo je i nacionalno važna pozornica za premijere novih domaćih filmova. Tako nas i ovo ljeto očekuju brojna gostovanja, a prvo nam u četvrtak 6. lipnja stiže dokumentarni film “Lijepi i dragi ljudi”. Redatelj Igor Mirković godinama je pratio akcije fotografa Šime Strikomana i njegov projekt Milenijske fotografije. Na premijeri će nam se uz redatelja i producenta, pridružiti i osobno Šime Strikoman – najavljeno je iz Kina Mediteran.

I u ovoj sezoni utorkom se nastavlja program klasike “Kinoteka na Bačvicama”, a prvi stiže kultni “Paris, Texas” Wima Wendersa snimljen prije četrdeset godina. Tek nekoliko dana iza stiže novi hvaljeni film istog autora. Wim Wenders za film “Savršeni dani” bio je nominiran za Oscara i osvojio je dvije nagrade u Cannesu.

Tijekom prva dva tjedna sezone na Bačvicama ni ljubitelji komercijalnog filma neće biti razočarani, stižu “Furiosa: Pobješnjeli Max Saga”, remek-djelo genijalnog Georgea Millera koje nas vraća u ikonični distopijski svijet stvoren prije više od 30 godina s kultnim filmovima Mad Max, a izdvaja se i “Kaskader”, urnebesna akcijska komedija sa spektakularnim kaskaderskim vratolomijama. Ljubitelji kultnog “Planeta majmuna” obradovat će se novom nastavku naziva “Planet majmuna: Novo kraljevstvo”.

Najmlađe posjetitelje očekuje legendarni “Garfield” koji se prvog dana lipnja prikazuje u sinkroniziranoj verziji, a jednom od mačaka glas je posudio i Baby Lasagna.

Blagajna kina otvara se sat vremena prije svake projekcije, a svi ljubitelji filmova koji namjeravaju često ići u kino tijekom iduća tri i po mjeseca popust od 1 eura po ulaznici mogu osigurati izradom karticom vjernosti. Bogati program kina sa svim detaljima dostupan je na www.kinomediteran.hr, kao i online ulaznice za sve projekcije.

Program Ljetnog kina Bačvice održava se uz potporu Grada Splita, TZ Grada Splita, TZ Splitsko-dalmatinske županije te Hrvatskog audiovizualnog centra.

POSLJEDNJE DODANO: