Pričama o sreći završio Pričigin

Završio je osmi po redu Pričigin, a baš kao i svih proteklih dana tražilo se mjesto više za čuti koju lijepu priču. Posljednja večer, pod nazivom Pričigin narodu iz godine u godinu opravdava svoj naziv, pa su i ovaj put na temu “Priče o sreći” brojni Splićani i gosti imali što reći.

U kavani Bellevue tako su se redale i duhovite i manje duhovite, ali svaka sretna priča.
Priče o sreći “načela” je književnica Slavenka Drakulić s pričom o presađivanju bubrega nakon višegodišnjih dijaliza. 

Smijeh se orio dok je pričala Milena Budimir i Boba Đuderija, nezaboravan je i dječak Andrija, zanimljivi su bili i ostali koji su uzeli u mikrofon u ruke i kroz pet minuta ispričali što im znači sreća.

Pričigin narodu u trajanju od oko uru vremena je moderirao Damir Duplančić. Od vjerne publike oprostili su se osnivač i direktor jedinstvenog festivala, Petar Filipić i Renato Baretić.

– Sviđa mi se što je rekao Albert Einstein da ako želite da vam dijete bude inteligentno pričajte mu priče. Ako želite mudro dijete, pričajte mu još priča. A ja dodajem, ako želite dobro se provesti, dođite na Pričigin – poručio je Filipić.

Baretić se duhovito nadovezao te publici poručio kako iako mu je krsno ime Albert, da nema tako mudrih misli.

– Osim što nemam više riječi kojima bi vam se zahvalio. Sretan sam i zahvalan – istaknuo je.

Naglasio je, ne bez ironije, kako je dolazak predsjednika probudio interes većeg broja medija, te se sad kad je za neke otkriven priča o pozitivnoj energiji Pričigina.

– Nije samo Pričigin dio splitske “pozitive”, ima još mikro priča s takvom energijom. Kako je rekao Stanković, ovaj grad je grad ekstrema, a nama je drago da smo dio pozitivne strane ekstrema – zaključio je Baretić.

Veliki pljesak odzvanjao je dugo, dugo nakon završne večeri, a Pričigin je to u najmanju ruku zaslužio. 


POSLJEDNJE DODANO: