POČELI SVEČANI SINJSKI DANI

Otvorena je ovogodišnja manifestacija “Dani Alke i Velike Gospe”

Podizanjem zastave s likom Gospe na jednoj i grba Viteškog alkarskog društva na drugoj strani, službeno su otvoreni ovogodišnji “Dani Alke i Velike Gospe” u Sinju, manifestacija koja će u naredna dva mjeseca imati iznimno bogat program u sferi kulture, zabave i sporta. Fokus je na Alki, 309. po redu, i proslavi blagdana Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Grad Sinj i ove je godine pripremio bogat i raznovrstan program koji će trajati dva mjeseca. Želim Vam da se svi lijepo zabavite, a našim gostima da upoznaju našu tradiciju i baštinu, te da ne zaobiđu našu bogatu gastronomsku ponudu. Na sam dan Alke pozdravimo sve alkare koji će se prolaskom kroz centar grada, upravo na ovom mjestu okrenuti i pokloniti svojoj Majci, našoj Gospi. U dane Velike Gospe u naš grad i Svetište slijevat će se tisuće hodočasnika željnih duhovne okrijepe i mira. Provedimo te dane u veselju, ali nemojmo zaboraviti na dostojanstveno ponašanje – rekao je na otvaranju Petar Župić, predsjednik Gradskog vijeća koji je zastavu manifestacije podigao uz prvog čovjeka grada Mira Bulja.

Pred nama je vrijeme kada moramo našim gostima biti dobri domaćini. Ostavimo dojam gostoprimstva i gostoljubivosti i držimo do svoje tradicije, kulture, vjere i Domovine. Napravimo sve da naši trgovi, ulice i sela budu lijepi i uredni, svoje balkone okitimo tapetima i đeneprom kao u stara vremena. Svima želim ugodan provod u našem Sinju – kazao je Bulj.

Molitvu i blagoslov udijelio je gvardijan Samostana i Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske fra Marinko Vukman posebno ponosan jer će uoči Velike Gospe zvonik crkve zasjati u svjetlu dizajniranom da će se prilagođavati vremenu crkvene godine. Projekt je to koji će financirati grad Sinj.

Program otvaranja uveličale su Sinjske mažoretkinje, Gradska glazba Sinj, KUD Sinj, Udruga za očuvanje baštine Cetinske krajine i Udruga Gaj Laberije.

POSLJEDNJE DODANO: