ROCK'N'ROLL FEŠTA

Otvorena izložba i koncerti: Šibenik obilježava 60 godina rock scene

Šibenik slavi 60 godina rock’n’rolla! Period od 1964. do 2024. stat će u dvodnevni program  koji će se održati u četvrtak i petak, 25. i 26. travnja u Šibeniku. Prvo će u četvrtak u galeriji kluba Azimut biti otvorena izložba rock fotografija „60 godina šibenskog rock and rolla” na kojima su, među ostalim, bendovi poput Magneti, Polaris, Pauci, No1, a čiji su autori Joško Čelar, Tomislav Miše te Ante Duvančić. Nakon toga, na istom mjestu, ali u petak slijedi koncert Polarisa, Pauka i No1 uz mlade nade RetroVizija, srednjoškolski bend kao predgrupa. Ulaz na sva događanja je besplatan.

ŠEST DESETLJEĆA ŠIBENSKIH ROKERA

Šibenski rokeri slave 60 godina rock’n’roll u svom gradu. Društvo koje je žarilo i palilo glazbenom scenom šezdesetih godina prošlog stoljeća u Šibeniku ponovno se okupilo i ovog tjedna drma scenom u čast dobrog starog rocka u gradu. 

Mjesto zbivanja je klub Azimut, a organizatori donose dvodnevno događanje. U četvrtak s početkom u 20 sati slijedi otvorenje izložbe fotografija o periodu koje počinje 1964. prvim pravim rock koncertima kojima su godinama ranije uvertiru napravili Magneti okupljanjem benda, opreme i svega što prethodi konkretnom stvaranju rock scene u jednoj sredini kakav je u to vrijeme bio Šibenik, a bio je, pokazalo se već tada, urban i korak ispred svih ostalih sličnih ili istih sredina. 

„Dakle povod za koncert šibenskog Jurskog parka, još živućih prarockera je 60. obljetnica pobjede i etabliranja rock glazbe i rock kulture u Šibeniku 1964. godine. Te godine Magneti kao prvi šibenski i dalmatinski rock bend prvi puta sviraju na prvim pravim električnim gitarama i pojačalima, kao prvi rockeri sviraju plesove na maturalnim zabavama u Šibeniku i Zadru, a u Šibeniku nastaje živa i aktivna rock scena na kojoj djeluju čak tri benda (Split i Zadar nemaju još ni jedan)”, navodi se, među ostalim, u katalogu izložbe s potpisom Stanka Ferića. 

Nakon toga, u petak 26. travnja, od 21 sat kreću i slavljenički koncerti. Prvi je srednjoškolski bend RetroVizija – mlade nade šibenske scene koje su se već upisale u povijest šibenske glazbe kao all girls bend. Kako zvuče, šibenska publika će čuti ovog petka, kad RetroVizija nastupa kao predgrupa slavljenicima – bendovima Polaris, Pauci i No1.

Sva događanja su besplatna, a dolazak itekako preporučljiv.  

POSLJEDNJE DODANO: