TREĆI PORAZ U LIGI PRVAKA

Oslabljeni Jadran izgubio od Marseillea na Poljudu

Vaterpolisti Jadrana su poraženi i u 3. kolu četvrtfinalne skupine Lige prvaka. Nakon Novog Beograda u gostima i Pro Recca u Splitu, bolji je bio Marseille sa 14:12 u bazenu na Poljudu. S obzirom na veliki hendikep, izostanak četiri važna igrača (vratar Anić, Bukić, Radović i Čagalj), Splićani su se vrlo dobro nosili sa favoriziranim sastavom iz Francuske. Možda bi i uspjeli uzeti bod da nije bilo raspoloženog Andrije Prlainovića, Srbin je zabio pet golova iz osam udaraca, te je odbijao posljednje nalete domaćina zgodicima za 10:12 i 11:13 pred sam kraj utakmice.

Jadran je bolje otvorio, poveo 2:0, ali već u 7. minuti bilo je 2:3 (Prlainović) i od tada je manje-više Marseille imao vodstvo. Osim kad je Butić pogodio za 6:5 u 15. minuti. Odgovor gostiju bio je odlazak na 6:8, Jadran preko Butića posljednji put izjednačio na 9:9 u 27. minuti. S dva gola Mađara Daniela Angyala odlijepio se Marseille i uzalud Jadranu sva nastojanja da se još jednom vrate u susret.

JADRAN: Čelar, Radan, Marinić Kragić 3, Biljaka 1, Butić 2, Pejković 2, Janković, Harkov 1, Berehulak, Vrlić 1, Fatović 1, Dužević 1, Marcelić.

MARSEILLE: Lazović, Angyal 2, Crousillat 2, Spaić, Prlainović 5, T. Vernoux 1, Vanpeperstraete, Marion Vernoux 1, Manhercz 2, Bodegas, Velotto 1, Hovhanisjan.

POSLJEDNJE DODANO: