NOVO POJAČANJE

Osamnaestogodišnji Luka Jurak potpisao ugovor s Hajdukom

Na Poljudu, 16. svibnja 2024. godine, osamnaestogodišnji talentirani veznjak Luka Jurak potpisao je ugovor s Hajdukom do ljeta 2026. godine, s opcijom produljenja za još jednu sezonu.

Luka Jurak, član juniorske momčadi Bijelih, nedavno je ostvario svoj službeni debi za seniorsku momčad tijekom utakmice protiv Istre 1961. Njegov nogometni put započeo je u Zagrebu, gdje je pokazao prve korake u školi nogometnog kluba Bistra. Nastavio je svoj razvoj u mlađim kategorijama, istaknuvši se za klubove poput Lokomotive, Inter Zaprešića i Rudeša, prije nego što se pridružio Hajduku u siječnju 2022. godine.

Mindaugas Nikoličius, sportski direktor Hajduka, istaknuo je Jurakovu predanost i napredak kroz treninge, naglašavajući njegovo veliko razumijevanje igre i taktičke sposobnosti koje su ga dovele do poziva u prvu momčad. Goran Sablić, voditelj Akademije “Luka Kaliterna”, pohvalio je Jurakovu tehničku izvrsnost, brzinu, i motivaciju za dokazivanje.

Luka je u našu Akademiju stigao 2022. godine iz Rudeša kroz program talent skautinga. Od tada se kroz svaki trening nastojao nametnuti trenerima te se dokazao kao karakteran mladić koji je posljednjih šest mjeseci pokazao veliki napredak kroz igre u juniorskoj ekipi. Time je zaslužio biti priključen prvoj momčadi. Osnovna pozicija mu je centralni vezni, a krase ga odlično predviđanje i generalno razumijevanje igre. U taktičkom smislu pokazuje ideju u organizaciji igre te brzinu i kvalitetu u izboru rješenja – istaknuo je prilikom potpisivanja ugovora sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

Luka je igrač tehnički izuzetno kvalitetan u igri s obje noge, krasi odličan prvi dodir i pas. U Akademiji se istaknuo razumijevanjem igre, brzine i osjećaja prostora kojeg uspijeva ranije predvidjeti. Često koristi ulazak u zadnju trećinu te postiže golove. Krase ga kondicijski visoki aerobni i anaerobni kapaciteti te solidna brzina. S psihološke strane mogu potvrditi da je jako motiviran, fokusiran i želja dokazivanja. Sve navedeno dovelo ga je do velikog napretka u tekućoj sezoni te je odličan primjer mladim igračima u smislu pristupa i angažmana koji u konačnici dovedu do ostvarenja osobnih ciljeva – dodao je voditelj Akademije “Luka Kaliterna” Goran Sablić.

U svojoj izjavi, Luka Jurak je izrazio svoju zahvalnost Hajduku na prilici te istaknuo svoje ciljeve za budućnost. On teži za što više nastupa, golova i asistencija za Bijele.

Poseban dan za mene i fantastičan osjećaj. Prije svega želim se zahvaliti Hajduku na povjerenju, ovo je za mene samo još jedna dodatna motivacija. Nedavno sam debitirao za prvu momčad i to je dan koji ću pamtiti do kraja života. Ova sezona je u juniorima krenula malo slabije, ali s vremenom je sve došlo na svoje mjesto i jako sam zadovoljan, jedino mi je žao što nismo uspjeli osvojiti to prvo mjesto. Sada ispred sebe stavljam nove ciljeve, a to je što više nastupa, golova i asistencija za Hajduk – istaknuo je Luka.

POSLJEDNJE DODANO: