Zbog snijega i vjetra sve više problema u prometu, za neka vozila nema slobodnog pravca prema i iz Dalmacije

Za danas su izdana upozorenja Meteoalarma za cijelu Hrvatsku zbog vjetra, snijega i poledice. Vrijeme bi ponegdje moglo biti opasno, sve je više problema u prometu.
Za kamione u ovim trenucima nema slobodnog pravca prema Dalmaciji i iz Dalmacije prema unutrašnjosti.  Neke ceste su zatvorene zbog snijega i leda. 

U priobalju puše bura, povremeno s olujnim i orkanskim udarima. U prekidu su brojne trajektne, katamaranske i brodske linije. HAK savjetuje vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Prema najnovijoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, danas će biti oblačno i vjetrovito uz povremene oborine. U većini krajeva padat će snijeg, češći na istoku i u gorskim predjelima, a uz obalu i kiša, osobito na jugu gdje će biti i pljuskova s grmljavinom. – prenosi Index.
Na kopnu vjetar većinom umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na sjeverozapadu i u gorju jak. Na većem dijelu Jadrana puhat će jaka bura s olujnim udarima, na sjevernom dijelu i orkanskim, samo na krajnjem jugu jako jugo i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu uglavnom od -2 do 3, na Jadranu od 5 do 10 stupnjeva Celzijusovih.

POSLJEDNJE DODANO: