NA ZVONČACU PREDSTAVLJEN KALENDAR

Opet korak ispred svih: “Hajduk je lipota” za sva vrimena

Hajduk je s ponosom predstavio klupski kalendar za 2024. godinu nazvan „Hajduk je lipota“, a u njemu su po prvi put uz kompletnu prvu momčad zajedno predstavljene sve igračice iz ekipe ŽNK Hajduk. Promocija je održana na Zvončacu u sklopu „Adventske fjere“.

Hajduk je ovim kalendarom želio istaknuti i promovirati značaj žena u sportu, posebno u nogometu, s obzirom na razlike koje postoje u percepciji muškog i ženskog nogometa. Kroz ovaj kalendar naglašava se važna uloga ženske ekipe u Hajduku, što je aktivno popraćeno u proteklim mjesecima u skladu sa svjetskim trendovima.

Prva fotografija u kalendaru prikazuje igrače prve momčadi (Marko Livaja, Lovre Kalinić, Dario Melnjak i Zvonimir Šarlija) i ženske ekipe (Ana Bakalar, Sanja Ratković, Natalie Štrkalj i Lucija Vrdoljak) u svečanim odijelima i haljinama. Time se željela istaknuti ljepota, elegancija i nesvakidašnje lice Hajduka.

I sam naziv kalendar „Hajduk je lipota“ odražava suštinu cijele kampanje naglašavajući da je ljepota nogometa, bez obzira na spol, prava snaga i vrijednost. „Hajduk je lipota“ nije samo kalendar, to je izraz podrške raznolikosti i ravnopravnosti u nogometnom svijetu.

Svaki mjesec prikazuje nekoliko igračica i igrača u različitim akcijskim pozama iz igre, kojima se ističe posvećenost, strast i umijeće naših nogometašica i nogometaša, te prikazuje da se bave istim sportom.

Uz članicu Uprave Marinku Akrap na promociji su sudjelovali Filip Krovinović, Rokas Pukštas i Mihael Žaper, te cijela ekipa i stručni stožer ŽNK Hajduk. I na taj način, kao i uz prisustvo brojnih poznatih osoba iz javnog života, pružena je podrška inicijativi Hajduka.

POSLJEDNJE DODANO: