SLUČAJ LEDOMAT.

Općinsko državno odvjetništvo odbacilo kaznenu prijavu protiv Kristijana Kapovića, Željana Kalca i Kristine Perić

Koliko resursa ljudskih sati i novca je potrošeno na apsurdne optužbe tijekom posljednja dva desetljeća kako bi me se onemogućilo i zaustavilo u javnom političkom djelovanju. I to pored svega živoga kriminala i pokradenih stotine milijardi eura u Lijepoj našoj – komentar je bivšeg i
dugogodišnjeg načelnika Općine Vir Kristijana Kapovića.

Kaznene prijave protiv Kapovića zbog poticanja na kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i odgovornih osoba u Vir turizmu (zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju) podignuli su nekadašnji i aktualni oporbeni vijećnici u virskom Općinskom vijeću
Igor Vučetić, Frane Vučetić, Jadranka Okreša i Željka Crnjak, no odbacila ih je zamjenica općinske državne odvjetnice Branka Rukavina.

Ne postoji osnovana sumnja da su Kristijan Kapović, Željan Kalac i Kristina Perić počinili prijavljena kaznena djela zbog kojih se postupak pokreće po službeno dužnosti, stoji u obrazloženju Rješenja zamjenice Rukavine.

Ovo je još jedna u nizu odbačenih kaznenih prijava protiv bivšeg načelnika Kapovića, odnosno oslobađajućih presuda u brojnim drugim slučajevima kaznenih prijava koje su protiv Kapovića, ali i direktora, ravnatelja, pročelnika i odgovornih osoba iz virskog općinskog sustava, podizali uglavnom isti akteri iz redova političke opozicije na Viru.

– Začuđujuće je da državno represivni aparat, iako sa saznanjem da se radi o politički motiviranim osobama, više od 20 godina troši ogromne resurse te nastoji višegodišnjim istragama i sudskim postupcima dokazati utemeljenost tih prijava. I to bez obzira na to što su u startu bile apsurdne, pa se postavlja pitanje je li taj državni represivni aparat politički instrument nekih viših političkih interesa koji prelaze okvire virske lokalne politike, zaključio je Kapović.

POSLJEDNJE DODANO: