Ženska reprezentacija do 17 godina bez plasmana na Europsko prvenstvo

Hrvatska ženska reprezentacija do 17 godina nije se plasirala ne Europsko prvenstvo ove godine nakon kvalifikacijskog kola turnira kojega su domaćin bili Sinj i Hrvace. Prolaz dalje osigurala je reprezentacija Engleske, i to na način da je situacija oko najboljeg bila kristalno jasna nakon prve dvije odigrane utakmice u kojima su Engleskinje upisale visoke pobjede protiv Hrvatske i Belgije, od po 4-0.

U trećem meču reprezentativke Engleske u Hrvacama su remizirale s Norveškom (1-1), a izjednačenje je stajalo i na semaforu u Sinju u kojem je Hrvatska igrala s Belgijom (2-2). 

Izabranice Božidara Miletića u Sinju bile su čak i vrlo blizu pobjede, povele su u 76. minuti pogotkom Mije Gavrić 2:1, ali tri minute prije kraja precizna je bila Lola Vanluyten. Za istaknuti je baš taj gol Gavrić, zapravo majstorija s nekih dvadesetak metara od gola kada je igračica s desetkom na leđima pogodila iz slobodnjaka u rašlje. Belgija je nakon prvih 45 minuta imala razloga za slavlje jer je Axelle Van Besauw donijela svojoj momčadi prednost, koja je trajala sve do povratka s odmora kada je ekspresno stvari na početak vratila Paula Petković.

Nije se najbolje snašla grčka sutkinja Anastasia Mylopoulou koja je situaciju unutar kaznenog prostora, prekršaj Mare Larindon na Miji Gavrić u 55. minuti ocijenila kao slobodan udarac.

– Imali smo tri cilja uoči nastupa u ovoj kvalifikacijskoj fazi, a ispunili smo dva. Postigli smo prve golove i uzeli bod, ali na kraju ostaje žal što nismo pobijedili Belgiju i izborili ostanak u A ligi jer smo bili vrlo blizu. Međutim, moram biti zadovoljan jer je vidljiv napredak u našem ženskom nogometu – rekao je poslije utakmice izbornik Božidar Miletić.  

POSLJEDNJE DODANO: