EUFORIJA U OMIŠU

Olmissum rasturio Dinamo, korak do trećeg naslova prvaka!

Olmissum je pobijedio, rasturio Futsal Dinamo sa 6:0 u trećoj utakmici finala prvenstva Hrvatske u malom nogometu u svojoj dvorani na Ribnjaku. Tom pobjedom Omišani su stigli korak do trećeg naslova prvaka, u ponedjeljak se igra četvrta utakmica, a igra se do treće pobjede.

Olmissum je furiozno otvorio utakmicu i poveo u 5. minuti kad je na asistenciju Jakova Hrstića na drugoj vratnici Josip Kolobarić iz blizine pogodio mrežu. U 19. minuti finski reprezentativac Iiro Olavi Vanha oslobodio se čuvara na desnoj strani i probušio vratara Antu Piplicu. U nastavku je Futsal Dinamo pokušavao vratiti se u igru, imao je neke prilike, ali imao je i Olmissum. Otprilike pet minuta prije kraja trener gostiju Matija Đulvat se odlučio na igru s igračem-vratarom i samo nekoliko sekundi kasnije stigla je kazna. Na praznu mrežu je zabio kapetan Duje Kustura (35), potom je istu stvar napravio Jakov Hrstić (36), a kako Futsal Dinamo nije odustajao od riskantne igre, tako je Olmissum punio njihovu mrežu. U istoj, 38. minuti dva je gola zabio Josip Jurlina za konačnih 6:0.

Tako je Olmissum potvrdio „break“ iz Zagreba za vodstvo 2-1 u finalnoj seriji. Zanimljivo je da granitna obrana Olmissuma pune dvije utakmice nije primila gol, dakle, 80 minuta. Zasluga ide cijeloj momčadi, pogotovo vrataru Vinku Rozgi.

POSLJEDNJE DODANO: