NAKON 5 MJESECI RADOVA

Oliver spreman za prvu plovidbu, uputio se prema Veloj Luci!

Nakon pet mjeseci radova na njegovoj prilagodbi zahtjevima Hrvatskog registra brodova (HRB), “Oliver” se u kasnim poslijepodnevnim satima konačno otisnuo prema Splitu gdje će održavati liniju prema otoku Korčuli, odnosno Veloj Luci, piše Novi list.

Za razliku od prije mjesec dana, kada je inspektor Lučke kapetanije Rijeka zbog uočenih nedostataka iz zone sigurnosti plovidbe stopirao njegovo najavljeno isplovljavanje, novonabavljani Jadrolinijin trajekt ovog je puta, očito, uspješno prošao preglede HRB-a i Lučke kapetanije Rijeka.

Kako doznaju iz Jadrolinije, “Oliver” će najprije zaploviti prema Veloj Luci, gdje će zapovjednik broda Antun Miculinić obaviti probno pristajanje, a potom će krenuti prema Splitu gdje se očekuje u nedjelju u večernjim satima, dok je “Oliverova” prva plovidba na državnoj liniji Split – Vela Luka najavljena za početak tjedna.

Njegovo pristajanje u Uble na otoku Lastovu ovisit će o završetku radova koji se izvode u tamošnjoj luci, a dotad će tu spojnu liniju prema Veloj Luci održavati drugi Jadrolinijin trajekt, “Bartol Kašić”.

POSLJEDNJE DODANO: