NA BAZENIMA POLJUD

Održan 30. Plivački miting “Zlatni dupin” za najmlađe

Na bazenima Poljud ovog vikenda održalo se 30. izdanje plivačkog mitinga „Zlatni dupin“ u organizaciji Plivačkog kluba POŠK iz Splita. Nastupilo je 330 plivača i plivačica iz 12 plivačkih klubova iz Hrvatske, a na natjecanje za najmlađe došli su i iz susjedne BiH – Orka iz Mostara te Sport time i Bosna iz Sarajeva.

Natjecanje je otvorio predsjednik POŠK-a Jurica Topić:

– Prvenstveno se želim zahvaliti svim klubovima koji su svojim dolaskom uveličali ovo jubilarno izdanje „Zlatnog dupina“. Svima želim puno dobrih rezultata ali i zabave, kako bi iz Splita ovog vikenda ponijeli lijepe uspomene.

Plivači i plivačice su odmjerili snage u 15 pojedinačnih disciplina te jednoj štafetnoj. Natjecali su se u 3 starosne kategorije: cure i dečki 2012. godište, 2013. godište te 2014. godište i mlađi. Pjenio se mali bazen na Poljudu, a nije nedostajalo ni podrške s tribina. 

Lijepo je vidjeti ovoliki broj mladih plivača i plivačica na jednom mjestu i siguran sam da se među njima kriju budući plivački talenti, rekao nam je jedan od trenera.

Najvrijedniji rezultat u ženskoj konkurenciji imala je Poškova Lucija Jurač koja je u disciplini 100 slobodno skupila 417 FINA bodova, a u istoj disciplini je Grdelinac Jakov Lukšić zaradio 306 FINA bodova i odnio nagradu za najvrijedniji rezultat u muškoj konkurenciji.

– Obzirom da je našem plivačkom mitingu ove godine 30. rođendan pobrinuli smo se da nauspješniji plivači i plivačice dobiju zaslužene nagrade, a u tome nam je uvelike pomogla i ekipa iz Jump2sporta koja je donirala dio istih, na čemu smo im iskreno zahvalni.

POSLJEDNJE DODANO: