'ZAPEO' U RIJECI

Odgođeno isplovljavanje trajekta ‘Oliver’ za Split

Odgađa se velika fešta u Splitu, naime novonabavljeni brod Jadrolinije, trebao je u utorak u večernjim satima isploviti iz Brodogradilišta ‘Viktor Lenac’ za Split, ali je isplovljenje odgođeno.

U srijedu oko 10.30 trebao je otputovati prema Veloj Luci iz Splita, ali će cijeli događaj biti prolongiran.

Iz Jadrolinije su poručili da zbog dodatnih zahtjeva koje su inspektori Lučke kapetanije Rijeka postavili prema brodaru, trajekt ‘Oliver’ neće isploviti iz brodogradilišta ‘Viktor Lenac’, oglasili su se kratkim priopćenjem:

Nakon izvršenog pregleda Jadrolinijinog broda „Oliver“ od strane Lučke kapetanije Rijeka u brodogradilištu Viktor Lenac, privremeno se odgađa ulazak broda u održavanje državne trajektne linije Split – Vela luka – Ubli. Riječ je o dodatnom zahtjevu kojeg će Jadrolinija u što kraćem roku otkloniti, prvenstveno imajući na umu zadovoljavanje svih potrebnih zahtjeva i propisa osiguravajući maksimalnu sigurnost putnika i posade. Vjerujemo kako će brod „Oliver“ na zadovoljstvo putnika ove sezone preuzeti liniju iz Splita prema Veloj Luci, navodi se u priopćenju.

Iz Jadrolinije su u utorak ujutro uputili javni poziv svim vlasnicima brodica u splitskoj luci, kao i onima koji se zateknu na ruti njegove plovidbe prema Korčuli, da sirenama pozdrave i isprate ‘Olivera’ na prvom putovanju.

No na sve će se to morati pričekati dok Jadrolinija, brodogradilište i Lučka kapetanije ne riješe sve detalje.

POSLJEDNJE DODANO: