STUDENTSKO SRCE

Odazovite se akciji “12 minuta za 3 života” ove srijede na Filozofskom fakultetu u Splitu

Splitski Crveni križ na Filozofskom fakultetu u Splitu, organizira prvu akciju darivanja krvi u ljetnom semestru, koja je prvenstveno namijenjena studentima, i to u srijedu 20. ožujka od 9 do 12 sati.

Riječ je o nastavku akcije “12 minuta za 3 života” koju su krajem prošle godine na splitskim fakultetima pokrenuli Crveni križ Split i Sveučilište u Splitu.

– Veselimo se nastavku suradnje sa studentima i nadamo se da će odaziv biti velik. Svi mladi koji žele ovim putem sudjelovati u spašavanju ljudskih života imaju odličnu priliku darovati krv, ali se i educirati o cjelokupnom procesu darivanja krvi. Ponosni smo na studente koji su u akcijama na pet splitskih fakulteta, prošle godine donirali ukupno 235 doza krvnih pripravaka te očekujemo veliki odaziv i ovoga puta, poručila je Lara Barić iz službe dobrovoljnog darivanja krvi splitskoga Crvenog križa.

Nakon darivanja krvi na Filozofskom fakultetu, već u utorak 26. ožujka slijedi akcija na Pravnom fakultetu, a potom i  na ostalim fakultetima u Splitu.

Sve zakazane akcije darivanja krvi mogu se pronaći na poveznici.

POSLJEDNJE DODANO: