Najveći broj ispitanika u Hrvatskoj na topli obrok troši više od 5 eura

Vodeći portal za zapošljavanje u Hrvatskoj, MojPosao proveo je
anketu, u kojoj je sudjelovalo više od 1400 ispitanika, kako bismo doznali
koliko novca dnevno, u prosjeku, trošimo na ručak ili gablec na poslu.

Najveći broj ljudi, njih 39%, dnevno na topli obrok na poslu
troši više od 5 eura, navodeći kako je zbog rasta cijena danas gotovo
nemoguće dobiti kvalitetan obrok za nižu cijenu.

S druge strane, 28% radnika za gablec
svakodnevno izdvaja između 3 i 5 eura, dok 14% zaposlenih troši 3
eura ili manje za obrok na poslu jer, kako tvrde, naprosto nisu u
mogućnosti izdvojiti više.

U potrazi za ekonomičnim, a istovremeno i ukusnim rješenjima, 11%
ljudi odlučuje se za pripremu obroka kod kuće. Ovaj pristup omogućuje veću
kontrolu nad jelovnikom, ali i potencijalnu uštedu.

Na koncu,  8% radnika tvrdi da im trošak toplog obroka,
barem dijelom, a često u cijelosti, pokriva poslodavac. Između ostalog,
dio tvrtki isplaćuje dodatak na plaću, najčešće u iznosu do 70 eura mjesečno,
dio surađuje s ugostiteljskim objektima koji svakodnevno ‘isporučuju’ obroke
radnicima, pokrivajući pritom dio ili cjelokupan iznos obroka, a jedan manji
dio tvrtki u sklopu svojih prostora ima restorane, odnosno menze za radnike, prenosi Poslovni.hr

POSLJEDNJE DODANO: