TRENER SPLITA SLAVEN RIMAC

“Očekujem Zadar 20 posto bolji, očekujem da ćemo i mi biti bolji, vjerujemo u titulu”

Je li deveta utakmica Splita i Zadra posljednja ove sezone doznat ćemo večeras od 20 sati na Gripama. Žuti u četvrti susret finala ulaze s prednošću 2-1 i pobijede li, titula će nakon dvadeset jedne godine ponovo biti u rukama Splita. Izgube li, odnosno, ako Zadar izjednači na 2-2, majstorica će se u nedjelju igrati u Višnjiku.


Odavno Split nije bio u situaciji da u domaćoj utakmici osvoji titulu prvaka. Osjećate li pritisak, što mislite kako će momčad reagirati, pitali su Slavena Rimca, trenera Splita.

Reći ću vam nakon utakmice kako ćemo reagirati. Nemam zamjerke na angažman mojih igrača, čak da smo izgubili. Jako cijenim Zadar, imaju jako dobru sezonu, jako su tvrdi i neugodni, ne odustaju. Očekujem Zadar koji će za 20 posto biti bolji. Mi smo odigrali odličnu utakmicu u svim sferama, u obrani i napadu. Mislim da ćemo taj nivo morati podignuti. Na kraju krajeva, igrači su ti koji odlučuju, koliko god mi treneri možemo pomoći. Moramo ostati smireni, neće biti lagano…


Boris Tišma igra veliku seriju. U prve dvije odličan i u napadačkom dijelu, a u svakoj od njih izvanredan u obrani na Luki Božiću?

On je jedan od igrača kojemu smo ove godine dali jako puno minuta. Kao trener ne bih volio davati neke opširnije analize već sada, ali kad završi sezona, reći ću sve. Ovaj klub ima potencijal i mogućnosti. Ja sam došao ovdje da bi se dugoročno dogodile prave stvari. Nekako mi se čini da je to posljednjih godina bilo zanemareno. To su sve priče za kasnije, sada je samo petak bitan.


Tonko Vuko je zamotao slomljeni prst i sjeo na klupu. Hoćete li ga koristiti u četvrtoj utakmici?

Vuko je već u srijedu želio biti na parketu uz slomljen prst. Za mene to puno znači, jer igrači vraćaju na povjerenje, a to meni kao treneru puno znači. Ne znam hoće li biti dovoljno za titulu, ali vjerujemo u to. Vuko je bio spreman pomoći. Bio sam u dilemi u posljednjoj četvrtini da ga iskoristim. Dan prije utakmice je rekao da hoće probati, sada će imati dva dana više, bol će biti manja. U ovakvoj utakmici on nam može pomoći.

POSLJEDNJE DODANO: