SLAVEN RIMAC UOČI ALKARA

„Očekujem dobru atmosferu i ispunjenu dvoranu“

U srijedu od 19 sati Split i Alkar na Gripama igraju utakmicu 24. kola HT Premijer lige. Prema tablici, Žuti (20-3) ne bi smjeli imati većih problema protiv Sinjana (7-16), no nije to baš tako. Najprije zato što se Alkar strašno podigao nakon što je trenerske uzde preuzeo Damir Milačić, a potvrda tome je i pobjeda nad Cibonom prošlog vikenda. Čak 29 godina su u alkarskom gradu čekali pobjedu nad Cibonom, otkako su je 1995. godine režirali prije svih Goran Sobin i Mladen Pavić. Na žalost, oba su pokojna, prerano su otišli s ovoga svijeta. Druga važna stvar, koja „igra“ u korist Alkara jest što će na tribinama glasnoćom dominirati njihovi Maligani, pa se i ne može govoriti da će igrati u gostima. Svega toga je svjestan i trener Splita Slaven Rimac.

– Gledamo svaku utakmicu maksimalno ozbiljno, svaka je bitna. Ne samo rezultatski, jer moramo se dizati i u formi. Nakon Zadra i Bosca, pokazali smo napredak u igri, to me veseli i na tome moramo inzistirati, moramo polako dizati formu, jer su pred nama sve teže i teže utakmice. U dobrom ritmu treba dočekati kraj ABA lige i prvenstva.

Potom je Rimac govorio i o Alkaru:

– Alkar izuzetno respektiram, imali smo problema s njima prošlu utakmicu u Sinju. Sigurno je da će nakon Cibone biti izuzetno motivirani i puni samopouzdanja. Sigurno će imati veliku podršku svojih Maligana. Iskreno, očekujem dobru atmosferu, nadam se da će dvorana biti ispunjena. Vjerujem da će publika moći uživati.

POSLJEDNJE DODANO: